Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Николай Банев дал 3,5 млн. евро за Боянския замък

Закон и ред

Николай Банев дал 3,5 млн. евро за Боянския замък

Николай Банев дал 3,5 млн. евро за Боянския замък - Tribune.bg
Снимка:

В „Полимери" всичко беше занулено, разказа бизнесменът Дачев

Николай Банев е платил 3,5 милиона евро за къщата на семейството в "Бояна". Замъкът екупен от бизнесмена Красимир Дачев.

„Тя е моя къща, аз я правих за фирмена резиденция. Видя ми се много, ядосаха ме директорите и им казах, че няма да имат фирмена резиденция в София, като дойдете ще спите по хотелите. Аз бях направил на всеки един директор по един малък апартамент. Дори преди да я довърша си бях направил хеликоптерна площадка, за да не губя време да обикалям. Банев плати 3,5 млн. евро”, посочи бизнесменът пред bTV.

„Общият размер на присвоеното от семейство Баневи имущество е над 1.5 млн. лева. Щетата, нанесена на фиска е над 500 000 лева.“ Това каза преди дни наблюдаващият делото „Полимери“ прокурор Мария Дойчева. Семейство Баневи бяха задържани в Ница. Те са привлечени задочно към наказателна отговорност по разследване, свързано с приватизирания завод „Полимери“ АД.

Красимир Дачев разказа как е ставал свидетел на разграбването на предприятия, не само по времето на масовата приватизация, но и днес.

„Приватизацията трябваше да започне първия ден след промените, не да чакаме 10 години. Трябваше да започне и контролът, но как да почне контрол, като за тези 10 години предприятията бяха оглозгани", попита Дачев.

"В „Полимери" е имало нещо вътре, всичко беше занулено, бяха едни големи черни дупки. Първото, което взех – предприятие, което прави 40 млн. долара годишно, го заварих с 28 млрд дълг. Те си бяха избрали за председател на Управителния съвет шефа на местната банка, като им трябват пари, получават от банката кредит – без никакво обезпечение", допълни бизнесменът.

„Приватизацията имаше и бандитски и политически привкус, има голяма разлика между масовата приватизация и касовата приватизация, при която се задължаваш да правиш инвестиции, да запазиш работните места. Букетът е от всичко, но много закъсня, много е късно да си говорим за нещо, случило се преди 20 години”, каза Дачев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати