Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Николай Банев дал 3,5 млн. евро за Боянския замък

Закон и ред

Николай Банев дал 3,5 млн. евро за Боянския замък

Николай Банев дал 3,5 млн. евро за Боянския замък - Tribune.bg
Снимка:

В „Полимери" всичко беше занулено, разказа бизнесменът Дачев

Николай Банев е платил 3,5 милиона евро за къщата на семейството в "Бояна". Замъкът екупен от бизнесмена Красимир Дачев.

„Тя е моя къща, аз я правих за фирмена резиденция. Видя ми се много, ядосаха ме директорите и им казах, че няма да имат фирмена резиденция в София, като дойдете ще спите по хотелите. Аз бях направил на всеки един директор по един малък апартамент. Дори преди да я довърша си бях направил хеликоптерна площадка, за да не губя време да обикалям. Банев плати 3,5 млн. евро”, посочи бизнесменът пред bTV.

„Общият размер на присвоеното от семейство Баневи имущество е над 1.5 млн. лева. Щетата, нанесена на фиска е над 500 000 лева.“ Това каза преди дни наблюдаващият делото „Полимери“ прокурор Мария Дойчева. Семейство Баневи бяха задържани в Ница. Те са привлечени задочно към наказателна отговорност по разследване, свързано с приватизирания завод „Полимери“ АД.

Красимир Дачев разказа как е ставал свидетел на разграбването на предприятия, не само по времето на масовата приватизация, но и днес.

„Приватизацията трябваше да започне първия ден след промените, не да чакаме 10 години. Трябваше да започне и контролът, но как да почне контрол, като за тези 10 години предприятията бяха оглозгани", попита Дачев.

"В „Полимери" е имало нещо вътре, всичко беше занулено, бяха едни големи черни дупки. Първото, което взех – предприятие, което прави 40 млн. долара годишно, го заварих с 28 млрд дълг. Те си бяха избрали за председател на Управителния съвет шефа на местната банка, като им трябват пари, получават от банката кредит – без никакво обезпечение", допълни бизнесменът.

„Приватизацията имаше и бандитски и политически привкус, има голяма разлика между масовата приватизация и касовата приватизация, при която се задължаваш да правиш инвестиции, да запазиш работните места. Букетът е от всичко, но много закъсня, много е късно да си говорим за нещо, случило се преди 20 години”, каза Дачев.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати