Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нинова: На първа инстанция заповедта, спираща поскъпването на услугите на телекомите е законна

Закон и ред

Нинова: На първа инстанция заповедта, спираща поскъпването на услугите на телекомите е законна

Снимка:

По думите ѝ, ако мобилните опертори вдигнат цените ще бъде незаконно

Съдът не уважи жалбата на един от телекомите да бъде отменена заповедта, която забранява повишението на цените на мобилните доставчици.

„Спечелихме делото на първа инстанция, ще продължим тази политика докрай“, зарече се вицепремиерът.  

Тя апелира телекомите да не повишават цените докато тече съдебен процес. По думите на Нинова повишаването ще бъде незаконно, заради заповедта, която е издадена, нейното предварително изпълнение и признанието на магистратите.

Нинова призова да бъде прекратено и изпращането на SMS-и, определяйки съдържанието им като подвеждаща информация, защото тече съдебен процес и повишението ще е незаконно.

„Дори да се обжалва определението на съда, ние ще продължим същата политика, защитата на потребителите става цел номер едно на екипа на Министерството на икономиката и индустрията“, добави още Нинова.

Припомняме, че в края на миналата година вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова издаде заповед, с която забрани на мобилните оператори да вдигнат цените на услугите си.

По думите ѝ действията са нелоялни защото мобилните оператори възнамеряват да вдигнат два пъти цената.

„Искат да го направят за 2020 и за 2021 година накуп през януари-февруари, когато излезе индексът на НСИ, да се отрази във фактурите за февруари", обясни Нинова.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема