Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиниха Викторио за двете убийства и отвлечения таксиметров шофьор

Закон и ред

Обвиниха Викторио за двете убийства и отвлечения таксиметров шофьор

Обвиниха Викторио за двете убийства и отвлечения таксиметров шофьор - Tribune.bg
Снимка:

В апартамента на Дарина нямало следи от борба, близки смятали мъжа за „тих и страхлив“

Викторио Александров, който уби 23-годишната си приятелка Дарина и едногодишното им дете, вече е с повдигнати обвинения. Той ще отговаря за двете убийства и принуда над таксиметровия шофьор, който отвлече след кървавата драма в столичния квартал „Надежда“.

Още снощи Викторио е бил разпитан от разследващите. Той се намира в болница, след като се самопростреля, малко преди да бъде хванат от полицията.

Викторио заявил, че не помни нито едно от убийствата. Имал спомен как се разхожда с детето си в Северния парк и се вози в автобуси с момиченцето.

Очаква се утре от Софийска градска прокуратура да искат от съда налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвинения в жестокото двойно убийство. На Викторио ще бъде направена и психиатрична експертиза, която да отговори на въпроса дали е вменяем, дали разбира действията си и дали може да носи отговорност за постъпките си.

Дарина била „свита, притеснена и потисната” в присъствието на Викторио. Това пък разказа в ефира на NOVA телевизия близкият приятел на жертвата Ивайло Радев. Според него извършителят на буталното престъпление „не трябва да излиза от затвора, така като Дари и дъщеричката ѝ няма да излязат от гроба”.

Междувременно шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов обясни пред в. „Телеграф“, че по Дарина не е имало видими следи от насилие, но аутопсията, която ще бъде направена днес, ще даде отговор дали между нея и убиеца е имало спречкване преди стрелбата. В жилището не е имало и следи от борба.

Викторио е стрелял два пъти. Фаталният куршум е бил във врата на жертвата. Иванов обяснява също, че обвиняемият е пуснал жалба за психически тормоз срещу Дарина, в нея твърдял, че тя не му дава достъп до детето им.

„Техни близки и познати споделят, че са били заедно от около 3 години, а от близо година и половина са живеели в апартамента, в който е станало убийството, на семейни начала. Жилището е закупено от бабата на момичето, тя е собственик. Данните, които имаме, са за нормални житейски случки, които ги има във всяко семейство“, обясни шефът на СДВР. По думите му Виторио се възприемал от останалите като тих и страхлив. Родителите му били шокирани, след като разбрали за случилото се.

След убийството Викторио действал много хаотично. От апартамента на жертвата взел само оръжието, документите му останали там. Изхвърлил си е телефона. Като се е качил в таксито е казал - карай към „Надежда“, после към Благоевград, после към Богров. Казал е, че иска да се самоубие, а детето ще остави на таксиметровия шофьор, дори ще му посочи на кого да се обади, за да дойде да го прибере. Самият шофьор бил в шок. По негови данни е бил ударен с пистолет два пъти по главата.

На въпрос „Защо уби детето“, той не даде логично обяснение. Единственото, което каза беше „Исках да го взема със себе си“, обясни още Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Камен Пълно куку е този, вкарвайте го в затвора там да изгние
31.10.2018 13:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати