Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Нено Димов

Закон и ред

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Нено Димов

Снимка:

Адвокатът му: Не е незаконно – съобразявал се е с предложенията на експертите и е разписвал графиците

Прокуратурата ще поиска от Специализирания наказателен съд постоянна мярка „задържане под стража“ за министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов. Към момента той е в ареста за 72 часа.

Срещу Димов официално бяха повдигнати обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Според държавното обвинение задължение на министъра е било да прекрати подаването на вода за промишлени нужди.

Адвокатът на Димов – Ина Лулчева обясни, че от всичко изложено на вчерашната пресконференция на прокуратурата, единственото, за което е повдигнато обвинение към Нено Димов е във връзка с утвърждаването на ежемесечните графици за водоползването на комплексни и значими язовири. По думите ѝ министърът подписва графиците, които са изготвени от административни органи.

Освен това в дейността са ангажирани множество компетентни и длъжностни лица, допълни тя.

Според нея министърът утвърждава графиците и носи политическата отговорност за неблагополучието в даден сектор, но не и наказателна.

„Но да се твърди наказателна отговорност за това, че си се съобразил с предложения, направени от компетентни лица, е доста прекалено“, подчерта Лулчева пред БТВ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още