Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Лилана остава в ареста

Закон и ред

Окончателно: Лилана остава в ареста

Снимка:

Апелативният спецсъд счете, че има опасност да се укрие

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на Специализирания наказателен съд, с което на Лиляна Деянова, известна като Лилана, и Александър Деянов остават в ареста. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства, бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.

Съдът потвърди, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу тях може да се изведе обосновано предположение те да са извършили престъпленията, за които са обвинени. Налице е и опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление.

Апелативният специализиран наказателен съд измени протоколно определение на Специализирания наказателен съд , в частта в която е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 100 000 лева на обвиняемия Мартин Димитров, като намали същата на 50 000 лева.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност.

Реално, софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми, съобщиха по-рано от прокуратурата.  


Коментари (2)

Гневна И за тази си " дейност " , Лилянка е наградена от президента Радев.Ето това е човек,който подкрепя младите надежди....
05.05.2020 19:35 / Отговор
стига Боркинята, иноваторката ! А тя си е просто една застаряваща държанка !
06.05.2020 08:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още