Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осъдиха условно Мегз на 2 години затвор

Закон и ред

Осъдиха условно Мегз на 2 години затвор

Осъдиха условно Мегз на 2 години затвор - Tribune.bg
Снимка:

Те беше обвинена в застрахователна измама

Меглена Каканашева-Мегз получи 2 години условна присъда лишаване от свобода. Известната дизайнерка беше обвинена в застрахователна измама, припомня Нова ТВ.

Съдът е установил, че за времето от средата на месец септември 2018 г. до 28 септември 2018 г., в град Раковски, умишлено е склонила Румен Рончев и Антон Лесов да присвоят лек автомобил. Стойността на колата е 98 586 лева и е собственост на лизингова компания в София. 

През октомври Каканашева обявила, че джипът ѝ, който е взет на лизинг, е откраднат. След изчезването на колата, Мегз спряла да плаща вноските. Криминалисти обаче откриха части от джипа в имот на близък приятел на дизайнерката - Румен Рончев. Тогава стана ясно, че тя е излъгала за кражбата.

По одобреното от Районен съд-Пловдив споразумение, на Меглена Каканашева е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок.

Определението на съда, с което е одобрено споразумението, е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.   

Румен Рончев и Антон Лесов също са осъдени. Рончев получи условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Освен за обсебване на автомобила, той е осъден и за това, че е отнел чужди недвижими вещи.  Лесов пък получи 2 години и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 5 години.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мегз, присъда, джип

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети