Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Откраднали виното и телта на лозето от родната къща на Валери Симеонов

Закон и ред

Откраднали виното и телта на лозето от родната къща на Валери Симеонов

Откраднали виното и телта на лозето от родната къща на Валери Симеонов - Tribune.bg
Снимка:

Охранителна камера заснела лицата на извършителите

„Взели са вино и телта от лозята, но просто не са съобразили, че са поставени камери вкъщи и бяха установени на втория ден и задържани. Единият отива да реже кабела на камерата и при рязането веднага се запечатва лицето му. Не съм притеснен, взел съм мерки”. Това съобщи пред БТВ бившият вицепремиер Валери Симеонов във връзка с обира в родното му село Бутан.

Не бащината къща, а постройка до нея е била разбита, каза лидерът на НФСБ.

Той подчерта, че не иска хората да остават с впечатлението, че село Бутан е опасно за живеене, напротив – мястото било с установени традиции и престъпления почти нямало.

Симеонов коментира и случая с 31-годишния мъж от селото, който извърши редица престъпления, в това число многократно изнасилване на възрастна жена и побой с лопата на друга.

„Това са грозни факти от нашата действителност. За съжаление ние не можем да игнорираме по някакъв начин, да премахнем такива случи на криминално проявени индивиди. В случая мястото на такива индивиди е в затвора, а не на свобода и тук трябва да се извърши един преглед като се започне от цялата тази предистория на този човек, който явно е с такова криминално досие и може би ще трябва да се извадят и да се установят виновните на това, че този човек не е на топло”, добави лидерът на НФСБ.

Той се обяви за по-строгото прилагане на законите в подобни случаи, за да не страдат невинни хора.

Оказа се обаче, че извършителят все още не е в затвора.

„Ние сме си свършили нашата работа, предали сме съответните материали на прокуратурата, те решават какво ще се случи с тези инциденти”, заяви кметът на селото Ивайло Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Ще се види кой е злосторникът
05.12.2018 15:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети