Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пуснаха Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

Закон и ред

Пуснаха Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

Снимка:

Районният съд в Бургас разреши на бургаския общински съветник Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина. В днешното съдебно заседание бяха представени документи за здравословното състояние на Бенчев и нуждата от лечение зад граница. В настоящия случай не се касае за отмяна на мярката за неотклонение въобще, а за напускане многократно пределите на страната за извършване на прегледи в различни лечебни заведения в Турция.

Според съдебния състав до момента подсъдимият е показал безупречно процесуално поведение. Нито веднъж не е причинил отлагане на делото и несъобразяване с предходните определения на съда.

Решението подлежи на жалба или протест в 7-дневен срок.

Днес показания по делото даде личният шофьор на подсъдимия. В следващото заседание, по искане на защитата, ще бъдат разпитани като свидетели и двама души от охраната на Бенчев, както и неговия син, който живее заедно с подсъдимия, в качеството му на ловец с разрешително за носене на огнестрелно оръжие.

Бенчев беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти. Според прокуратурата на 2 август миналата година той е закарал Митьо Очите от Солун, през границата между Гърция и Турция до Истанбул. Предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев. А това се е случило докато българските власти издирваха Митьо Очите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още