Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследващи влизат в социалните домове в Пловдив и областта

Закон и ред

Разследващи влизат в социалните домове в Пловдив и областта

Снимка:

Следва да се изясни спазват ли се нормативните изисквания при осъществяване на тази дейност

ОД на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Социално подпомагане“ започват съвместна проверка на Домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания. Проверката е назначена от районния прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и ще бъде извършена на територията на 13 общини в Пловдивска област, обслужвани от Районната прокуратура.

Поводът за проверката е постъпил доклад на наблюдаващия прокурор по образуваната на 20 януари 2020 г. преписка за злепоставяне и за упражняване на принуда спрямо болни в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Пловдив.

Проверката се извършва законосъобразно с цел защита на обществения интерес и правата на гражданите. Следва да се изясни спазват ли се нормативните изисквания при осъществяване на тази дейност, подавани ли са сигнали за нарушения и какви са били резултатите от извършваните проверки, както и състоянието на материалната база.

Проверката е на територията на общините - Пловдив, Първомай, Родопи, Марица, Хисар, Съединение, Стамболийски, Раковски, Перущица, Куклен, Кричим, Калояново и Брезово. Указано е след приключването й да бъде предоставена обобщена справка за всеки един от социалните домове, като при установяване на данни за извършено престъпление от общ характер, прокуратурата ще вземе отношение. Срокът на проверката е едномесечен.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още