Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. SkilleR: Със сестра ми нямаме общ бизнес

Закон и ред

SkilleR: Със сестра ми нямаме общ бизнес

Снимка:

Братът на ЛиЛана е получил 238 хил. лв. от общо 434 хил. лв. от еврофондове

Със сестра ми нямаме общ бизнес, тя се занимава с неща, от които аз не разбирам – единствената връзка е това, че ми е роднина. Това заяви Александър Деянов- SkilleR пред БТВ. Той е обвинен в злоупотреба с евросредства заедно със сестра му ЛиЛана и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

„Те ме обвиняват, че съм в престъпна група със сестра ми и нейния съдружник. Това е много странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които аз се занимавам. Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща, от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика“, заяви той.

Деянов коментира, че първоначалната гаранция – от 100 хил. лв. го е превръщала в „един от най-опасните престъпници в България“. В последствие сумата беше намалена наполовина.

Относно съобщението на прокуратурата, че в офисите на сестра му е открита записваща техника за подслушване, Деянов заяви, че това е нелепо, защото адресите на въпросните фирми не принадлежат на нея.

Музикантът сподели, че при разпитите е имало въпроси и за бизнесмена Васил Божков, но той им е отговорил, че никога не се е срещал с него и не го познава. Допълни, че няма информация дали ЛиЛана поддържа контакт с хазартния бос.

По време на разследването стана ясно, че Деянов е спечелил евросредства за разработването на „Иновативна платформа за бийтбокс обучение и музикална транскрипция“. По думите му програмата е била негова мечта.

„От 20 години се занимават с бийбокс, организирал съм събития, ходил съм по състезания – винаги съм се стремял да развия това изкуство, защото в България има много таланти, които се занимават с това нещо и ние сме водеща сила в света. Платформата помага да се направи курс, но при нея има иновативен транскрипционен език, който може да възпроизвежда отделните звуци“, уточни Деянов.

Изплатени са му 238 хил. лв. от общо 434 хил. лв., но платформата все още не е видяла бял свят. Той обясни, че тя е „опорочена“ заради чужди интереси.

„Да, бенефициент съм, получих частична сума, като аз имам и самоучастие. По процедура аз правя инвестицията със собствени средства, а след това ми се връщат тези пари. Реално аз съм дал повече пари,  отколкото съм получил. Софтуерът е направен, но след това започнаха проблеми от всякъде“, каза Деянов.  

 


Коментари (1)

Св. Момчето беше коректно и призна,че я познава...
10.05.2020 15:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още