Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата взе телефоните на Узунов: Той дал грешни кодове и развинтени винтове

Закон и ред

Прокуратурата взе телефоните на Узунов: Той дал грешни кодове и развинтени винтове

Прокуратурата взе телефоните на Узунов: Той дал грешни кодове и развинтени винтове - Tribune.bg
Снимка:

Викат на разпит шефа на НСО

Три мобилни устройства, ползвани от секретаря на президента Пламен Узунов, са иззети от прокуратурата като веществени доказателства по разследването за търговия с влияние. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки.

Прокуратурата обаче се е натъкнала на трудности. На един от телефоните имало заключващ код, който не съвпадал с предоставения от Узунов. . В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

При другия телефон са били направени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим. Установено е още, че устройството има код за заключване. Предоставеният от Узунов код отново не съвпадал с действителния.

При изследването на третия от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

Узунов е призован се яви пред следовател при СО-СП с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони.

Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на Узунов, който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО.


Коментари (2)

Ами... В никой случай не защитавам секретарчето, но не трябва ли Прокуратурата да си отключи кодовете, щом й трябват?!
01.07.2020 12:23 / Отговор
k А ти за възпрепятстване на правосъдието и отказ за съдействие на контролен орган чувал ли си или си още в детската градина, голямата група?
01.07.2020 19:49

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема