Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. В четвъртък: ВСС прегласува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Закон и ред

В четвъртък: ВСС прегласува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

В четвъртък: ВСС прегласува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор - Tribune.bg
Снимка:

Ако Гешев събере отново необходимия брой гласове, президентът е длъжен да подпише указа за назначаването му

Седмица, след като президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, Висшият съдебен съвет (ВСС) се събира, за да прегласува кандидатурата. Това става ясно от дневения ред на съдебните кадровици. Заседанието на ВВС ще се проведе в четвъртък, а дневният ред включва две точки – указа на президента и прегласуването на кандидатурата.

Ако Гешев събере отново необходимия брой гласове, президентът е длъжен да подпише указа за назначаването на кандидата.

„Обсъждането във ВСС трябва да представлява сериозен дебат за мотивите на президента, с които отказа назначаване на Иван Гешев, както и относно етапа, от който трябва да започне процедурата“, заяви междувременно пред БНР Атанаска Дишева - член на ВСС и на съдийската колегия.

На 24 октомври 20 от членовете на ВСС гласуваха „за“ Гешев. За да получи поста, на кандидата бяха нужни 17 гласа от съдебните кадровици. Гешев беше изслушван повече от 10 часа, в които той отговаря на въпроси, поставени от различни организации, НПО-та, членовете на ВСС.


Коментари (2)

От публикация "...семейството на Атанаска Дишева, настоящ член на Висшия съдебен съвет и доскорошен съдия от Върховния административен съд, е закупувало недвижимости и е трупало лихви от банкови влогове докато е ползвало просторен ведомствен апартамент от 173 кв. м. в столичния квартал "Изток" срещу месечен наем между 138 и 202 лв"
11.11.2019 15:25 / Отговор
От публикацията на левия десен Дори и за теб господ ще намери сили да те накаже,защото си подлец.
11.11.2019 21:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема