Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Викторио: Искам вкъщи, не чувам, не помня да съм убил Дарина

Закон и ред

Викторио: Искам вкъщи, не чувам, не помня да съм убил Дарина

Снимка:

Съдът реши: Лабилен е, остава зад решетките

Викторио Александров, който застреля приятелката си Дарина и едногодишното им дете, поиска от Софийски градски съд да си отиде вкъщи. Обвиняемият за бруталното убийство, което стана преди дни в столичния квартал „Надежда“, помоли магистратите за по-леката мярка „домашен арест“. Причината- не чувал и имал отворена рана на главата. Ден след приемането на Александров в "Пирогов" от полицията обясниха, че той е само с "одраскване" по главата от куршума. Нарушеният му слух бил от спукано тъпанче и това му пречело да чува добре в ареста, заяви той пред съда.

Обвиняемият хвърли цялата вина за срива в отношенията им върху приятелката си и нейните родители, включително упрекна Дарина, че е била лоша майка, малтретирала малката Никол. По думите му е избухнал скандал между него и Дарина, която не му е дала да вземе детето.

„Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за абсолютно всичко“, бяха последните думи на Виктория пред съда. Той повтори и това, което е казал пред разследващите, че не помнел да е стрелял. Имал спомен само от това че е с детето.

По време на заседанието се разбра, че е намерено писмо, от което става ясно, че Александров е щял да избяга в Турция.

Съдът не уважи искането му за по-лека мярка. Викторио остава зад решетките с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Един от мотивите на съда беше, че обвиняемият е с лабилна психика и не може да контролира поведението си. Доказателство за това са и заплахите, отправяни към родителите на Дарина, че ще ги лиши от живот. Има обосновано предположение за авторството на убийствата, както и опасност да извърши друго престъпление, отчете още съдът.

Решението на съда не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.  


Коментари (1)

Мариан Тодоров Този тип освен, че може би му хлопа дъската е и доста нагъл - "искал да си отиде вкъщи"??? Сега иска да се изкара спасител на детето ли какво? Защо не е избягал с дъщеря си тогава, след като е искал да бяга за Турция? В такива моменти съжалявам, че у нас (пък и в цяла Европа) няма смъртно наказание. Не е хуманно знам, но това което е направил да не би да е
01.11.2018 17:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема