Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Страната ни няма полза от некадърници, лаици и опортюнисти

Мнения

Страната ни няма полза от некадърници, лаици и опортюнисти

Страната ни няма полза от некадърници, лаици и опортюнисти - Tribune.bg

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg 

Въпросът защо хора, които видимо страдат от различни ментални дефицити, ни управляват, се разгоря с пълна сила след интервюто, което Генка Шикерова взе от Кирил Петков преди няколко дни. Какво точно ни каза той, не разбра нито Шикерова, нито зрителите и слушателите. Тя беше безкрайно откровена с него: „Много ни обърквате, аз не знам дали и вашите избиратели ще ви разберат, когато говорите толкова объркано”. Заплетени твърдения, пелтечене, абсолютни глупости. Той дори и не съумяваше да излъже, толкова несвързана му беше мисълта, че в по-голямата част от разговора откровено предизвикваше тягостно усещане както в интервюиращата, така и във всеки, изгубил си времето да му слуша безумията. Вероятно единствено оправдан интерес към излиянията му имаха професионалисти в областта на медицината, по-точно, в областта на психичното здраве.

АНКЕТА: Одобрявате ли провеждането на избори 2 в 1: предсрочни парламентарни заедно с европейските през юни?

След думите му, че задкулисието стояло на първи ред, което означавало, че вече не е задкулисие, разбирате ли, по-логично щеше да е в студиото да се бяха появили лекари, които в усмирителна риза да отведат Петков в специализирано заведение, където (ако може) да му бъде оказана своевременна помощ, а не Шикерова да продължи и своята, и на зрителите мъка. Но не би...

Лошото е, че отдавна свикнахме да слушаме изказванията на Петков с идеята да се позабавляваме, сякаш удобно пренебрегвайки факта, че той все още е част от управлението и въпреки липсата на логическо мислене (и въобще на мисловен процес) участва във взимането на важни за страната ни въпроси.

Не по-различно беше изказването му малко преди интервюто при Шикерова, че "Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много. Министърът на МВР е на ГЕРБ, така че няма нужда да се правим, че не е". Опитът му да остроумничи, отговаряйки на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, отново предизвика сериозно главоболие сред чулите „шегата” му, а допълнението, че Найо казал, че „Когато си бил вече премиер спокойно можеш да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения в една държава е премиерът”, за пореден път затвърдиха впечатлението, че въпросният пиар на ПП не стои много стъпала по-нагоре на интелектуално ниво от Петков. Както напоследък е и по-известен – прост(о) Найо.

И ако доскоро поне министър-председателят Николай Денков създаваше впечатление за сравнително трезвомислещ, премерен и интелигентен човек, действията му от последните месеци категорично опровергаха това. Първо, подписвайки на 29.12 неизяснено и досега обещание, което страната ни ще трябва да изпълнява, за сметка на тотално безполезния въздушно-капков Шенген, второ – все по-явните му мераци да стане външен министър след ротацията, въпреки абсолютната му липса на квалификация и дипломатически опит, трето – съвсем скорошното видимо незнание на министър-председателя какъв отговор да даде на журналистически въпрос, касаещ дестабилизация на Балканите и великосръбските проекти в региона, ни навеждат на мисълта, че в същината си, всички, свързани по някакъв начин с ПП, са неособено... уравновесени – по-меко да се изразим. Вероятно в оправдание на Денков бихме могли да кажем, че прекомерната му близост с Петков видимо му е оказала крайно негативно влияние.

На фона на всичко това, се обсъжда възможността да има нов пост в Министерския съвет - министър по европейските въпроси, с който да бъде утешен Денков, за да може да пътува по-света.

ако като алтернатива на Петков трябва да посочим безспорно доста по-разбираемо говорещите Асен Василев и Даниел Лорер например, не е никак успокояващо. Там възникват проблеми от съвсем друго естество, но не по-малко сериозни - съмнителни сделки, подозрителни действия и резонни подозрения за корупция и злоупотреба с власт. 

Отново в последните дни, макар да не беше разгласено от всички медии, се разбра, че гръцки бизнесмен твърди, че т.к. е бил рекетиран от мафиотската група около наскоро убития Мартин Божанов (по-известен като Нотариуса), е информирал Асен Василев, но нищо не е последвало. Всъщност е последвала проверка от НАП на... фирмата на въпросния бизнесмен.

А какво да кажем за Чаталджагейт и информацията, разпространена включително и от разследващи журналисти у нас, които не могат да бъдат обвинени, че са опониращи на ПП, че преди да стане министър на финансите Василев е подписал договор за заем от името на фирма, регистрирана на Британските вирджински острови за сумата от 1 милиард и 477 милиона долара (дали е за хвалене, че минахме на още по-високо ниво, вече не са милиони), като до този момент няма данни сумата да е върната.

За професионалните амбиции и схемите около семейство Лорер, по-добре да не отваряме отново дума – неизброими са.

Аа, ще кажат някои, това са неща, които се знаеха отдавна – и за директора на НАП Румен Спецов, че е данъчен измамник, и за делата за измами, заведени срещу Василев от бивши негови бизнес партньори, и за амбициите на Лорер. Така е, но именно същите бяха брандирани като промяна благодарение и на редица медии и журналисти, част от които сякаш вече започнаха да проглеждат.

При всички положения се касае най-малкото за подозрения за брутална корупция и фрапиращи далавери за милиарди. Всички излезли данни, освен замесените лица, компрометират цялостно и без това опорочената родна политическа система, нанасяйки ѝ непоправими щети. Те щетите, се виждат най-вече по време на избори, като с всеки следващ вот гласоподавателите намаляват все повече. Във всяка друга европейска и демократична страна това щеше да е съпроводено с моментално подаване на оставки, а вероятно – и с осъдителни присъди след време. Но т.к. у нас всичко е наопаки, хората вече са безгранично отвратени от случващото се, но бидейки водени от апатията, а и помнейки добре каква „промяна” дойде след последните по-масови протести, предпочитат да пасуват, оставайки си по домовете.

Съвсем видимо и т.нар. съдебна реформа се провали, а разкритията, които излизат постоянно наяве и касаещи адвокати, съдии, нотариуси, прокурори, явно показват провала най-вече на тези, които шумно тръбяха, че само да се докоснат до властта, ще оправят всички бакии – ПП и ДБ. Не само, че нищо такова не се случи, а зависимостите, които бяха загатнати или разкрити през последните месеци, показват, че не една и две от схемите са се случвали с тяхно знание или поне с удобното им мълчание.

Ако „промяната” продължи да присъства под някаква форма в управлението на държавата, нанесените щети за страната ни и за цялата политическа система ще бъдат необратими. Щетите са и за партиите, които вольо или невольо, под една или друга форма, са в някакви отношения с тях. Защото и за последния глупак – дори поддръжник на ПП, е ясно, че тази формация от некадърници, лаици, откровени измамници, демагози  и опортюнисти, е откровено вредна за България!

* * *

Виктория Георгиева е завършила "Реализация и подготовка на ТВ предавания" към Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и "Религията в Европа", направление "Ислям", отново в СУ. Изучавала е и психология. Заместник главен редактор в "Ах, тези медии!", редактор и автор в "Консерваторъ", автор във в-к "Труд".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като специалист маркетинг и реклама за водещи български компании. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати