Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. „Летни акценти” в галерия „Нюанс“

Мултимедия

„Летни акценти” в галерия „Нюанс“

27 произведения на емблематични автори от 20-30-те години на XX век до днес

Галерия “Нюанс” представя четвъртото издание на традиционната си експозиция “Летни акценти” 2019. Изложбата разкрива богато разнообразие жанрове, стилове и изобразителни похвати.

Галерия “Нюанс” Галерия “Нюанс”

Тази година в нея присъстват 27 произведения на емблематични автори в широкия период между 20-30-те години на XX век до днес. Сред произведенията можете да видите морски пейзажи от Балчик и Созопол на едни от най-добрите ни маринисти Марио Жеков и Дион Дионисиев.

Галерия “Нюанс” Галерия “Нюанс”

Като техен антипод са прекрасните планински пейзажи, дело на Атанас Михов. Селекцията се допълва от летни сюжети на Карл Йорданов, Борис Данков, Борис Стефчев, Борис Денев, Стоян Василев, Иван Миланов, Даниел Дечев  и Петър Дочев. Един от акцентите  в изложбата е работата на Никола Танев “Филипопол”, която представя стария Пловдив от 1931 г. в летните, топли тонове на червено,оранжево и жълто.

Галерия “Нюанс” Галерия “Нюанс”

Внимание заслужават и ”Композиция” на Димитър Казаков – Нерон, портрети от Тома Трифоновски и Ари Калъчев и две фигури на Светлин Русев.

Галерия “Нюанс” Галерия “Нюанс”

Разнообразната колекцията от картини на различни автори успява да обхване всеки аспект от лятото през морето и планината до градски летни сюжети и очарователния селски бит. По традиция  изложбата живее свой живот в двумесечния си период и се променя, като освен гореспоменатите автори се добавят нови автори и произведения. Благодарение на уникалните български художници успели да запечатат най-вълнуващите “Летни акценти”, тези емоции успяват да достигнат и днес до зрителя в пространството на галерия “Нюанс”.

Галерия “Нюанс” Галерия “Нюанс”

Експозицията може да бъде видяна до 8 септември.

Галерията се намира на ул. Иван Денкоглу No 42.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още