Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Криминален психолог за шефа на НСО: На крив началник психолозите му пречат

Общество

Криминален психолог за шефа на НСО: На крив началник психолозите му пречат

Криминален психолог за шефа на НСО: На крив началник психолозите му пречат - Tribune.bg
Снимка:

Когато няма пряка заплаха, МВР няма какво да прави в сградата, обясни още Тодор Тодоров

„Това, което знам до момента е, че сестрите, които се барикадираха в сградата на бившия Партиен дом, са участвали в среща там. След това явно нещо се е случвало часове наред и напрежението е ескалирало. Това ми говори, че все пак през цялото време те не са стояли просто така, а е имало някой, който е водил някаква комуникация с тях”. Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров относно протестиращите медицински сестри, които се барикадираха в сградата на бившия Партиен дом пред Нова ТВ.

„Ако това са били някакви длъжности лица, независимо какви са точно те, би трябвало със сигурност да разберат, че напрежението нараства и да вземат някакви по-адекватни мерки, за да не се стигне до тази ситуация”, каза още той.

Тодоров коментира и думите на шефът на НСО ген. Красимир Станчев, че са били нужни по-качествени психолози.

„Това изказване показва абсолютен управленски фалит. Защото ако един ръководител смята, че в звеното му няма хора с достатъчна експертиза, той е човекът, който трябва да я осигури. От друга страна, не смятам, че колегите, които работят в НСО, имат липса на такава експертиза, защото те имат богат опит. Това ми прилича на един лаф – на крива ракета космосът ѝ пречи. Тук, в случая, на крив началник психолозите му криви и му пречат.

Тодоров  посочи, че когато има отправено намерение за скок от човек на прозорец, в МВР има ясно разписани инструкции кой, какво прави в една такава ситуация. „Не е работа на директора на НСО да отива и той да овладява това положение, защото ако ситуацията по някаква причина ескалира и ако някоя от жените постави някакви неизпълними желания, той какво прави?”, коментира Тодор Тодоров.

„Когато се водят преговори, те не се водят от хора, които могат да вземат решения. Не може един ръководител от такъв ранг да отива и да води преговори. Това е проява на некомпетентност”, категоричен бе криминалният психолог.

Той подчерта, че си има и ясни разпоредби.

„При положение, че това са 5 жени, не са въоръжени, не застрашават никой, няма терористичен акт и по никакъв начин няма заплаха на който и да било, МВР няма какво да прави вътре в тази сграда“, обясни още Тодоров.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати