Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Правителственият самолет прибра българчетата от Италия, в добро здравословно състояние са

Общество

Правителственият самолет прибра българчетата от Италия, в добро здравословно състояние са

Снимка:

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов 20 ученици и 4 техни преподаватели, които бяха в Италия, бяха транспортирани с правителствения „Еърбъс“ до България. Самолетът кацна на летището във Варна около 03:00 ч. българско време, а групата беше придружавана от полк. доц. Димо Димов, началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА.

По време на полета нито един от пътниците не е проявил болестна симптоматика. При направените прегледи след пристигане на българска земя също не са констатирани проблеми - и децата, и преподавателите им са в добро здравословно състояние.

Децата и преподавателите ще останат под 14-дневна домашна карантина.

„Искам да благодаря на премиера Борисов, на правителството, на всички държавни институции, че реагираха навреме и бързо, всичко е под контрол. Направили сме организация по по-нататъшното следене на децата“, каза Йордан Стоянов, който е председател на Oбщински съвет-Каварна.

„При много добра организация бяха посрещнати децата - и от страна на Гранична полиция, на Летището, на РЗИ, на всички институции. Слава Богу по огледа на специалистите няма деца със симтоми или данни за заболяване, бяха наистина в едно добро настроение, очевидно не бяха притеснени“, заяви кметът на Варна Иван Портних, цитиран от БНТ.

„Първо ги чака т. нар. дистанционно обучение, за да наваксат с материала, по-модерният термин е "Облак обучение", а след това допълнителни занимания, допълнителна подготовка от учителите, въобще както преценят колегите“, допълни Жоро Тошков - началник на Регионалното управление на образованието в гр. Добрич.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив