Уникална скара, безкрайно веселие и невероятна енергия: Сръбската Нова година!
Истинските празници се правят за приятели, разказват собствениците на култовия ресторант „Котилото“
Всеки ден може да бъде повод за празник и сърбите знаят това много добре! На 13-ти януари нашите братя на северозапад посрещат Новата година по стар стил.
Но празникът не отминава и България. В навечерието на 14-ти януари той се пренася в уютното пространство на едно от най-култовите сръбски заведения в България - „Котилото“ в Драгалевци.
Място, което те кара да се чувстваш като у дома си, място за семейството, за приятели, за вкусни сръбски гозби и топли емоции.
Място, на което винаги ще искаш да се върнеш!
Място, на което знаят как се празнува!
За сръбската Нова година в ресторант „Котилото“, резервациите са започнали още от лятото, а местата отдавна са запазени. И все пак – най-важното за един празник е споделянето. Той носи в себе си много символи и традиции, но неговият истински смисъл е сплотяването с хората, със семейството и приятелите.
Затова и за „Котилото“ на първо място стои тъкмо гостоприемството: „Ние си ги знаем хората, които идват. Това са хора, които са постоянно тук, хора, които обичаме, които нас ни обичат и искаме да сме заедно. На този ден предпочитаме да празнуваме заедно“, разказва ни Йонко Георгиев единият от двамата собственици на ресторанта.
„Кръчмата се прави за приятели, който прекрачи прага е приятел. Баба ми, Бог да я прости, на село никога не заключваше вратата отпред. И аз я питах, защото съм от София: „Бабо, защо не заключваш?“, и тя ми отговаряше „Който влезне ми е приятел, защо ми е да заключвам?“. По същия начин е и кръчмата. Поне нашата е такава – винаги е отворена“, казва той.
За Йонко този празник е много специален, изпълнен с години спомени. Празнува го от повече от 17 години, откакто е започнал да работи със сърбите.
„31-ви го празнуваме вкъщи, а тук – православната Нова година. Уникални преживявания. Със всяка една година става все по-хубаво и по-хубаво и със всяка една година си заслужава все повече“, радва се ресторантьорът.
Всяка година в ресторанта има и ново зимно меню, пълно с изненади и непознати специалитети. В навечерието на Новата година майстор Даци, дългогодишният главен готвач и съсобственик в култовия ресторант, не пропуска да пресъздаде автентичните вкусове на сръбската кухня и да предложи най-вкусните блюда на посетителите си.
Най-важната съставка обаче винаги остава любовта. Така е и днес. В атмосферата на Котилото се рее ароматът на уникалната сръбска скара, безкрайно веселие и невероятна енергия.
За нея допринася и истинският сръбски оркестър – специалните гости на заведението, които няма да те оставят да седнеш на стола ти цяла вечер, та чак до изгрев слънце.
„Нашите традиции са масите и сърцата на хората да са пълни. Ние обичаме да се забавляваме, нашите сърца са големи, обичаме около нас да има скъпи, любими хора, затова и този празник го правим с най-скъпите. Всеки който дойде днес тук е важен за нас човек“, добавя Йонко.
Така празнуват в ресторант Котилото – с любов! Тайната съставка на сръбската кулинарна магия, но и тайната съставка на всяко тържество!
Ресторант „КОТИЛОТО“ се намира в непосредствена близост до центъра на Драгалевци, на адрес: „ул. Крайречна“ № 26 и ви очаква.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/obshtestvo/yonko-georgiev-krachmata-se-pravi-za-priyateli/
Коментари (0)
Добави коментар