Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Висок андреналин и спортна страст на „Рали крос Ловеч“

Общини

Висок андреналин и спортна страст на „Рали крос Ловеч“

Висок адреналин и силна спортна страст на 34-то издание на „Рали крос Ловеч“. Имено там традиционно се събират автомобилисти от цялата страна.

Ралито е I-ви кръг от Националния шампионат по рали-крос в страната. Атрактивно състезание, което винаги привлича много публика, се провежда от края на миналия век, с няколко прекъсвания.

На събитието присъстваха и кандидат-депутатите от ГЕРБ-СДС Николай Нанков, Иман Миховски, Петя Димитрова и Адриана Младенова, които подкрепиха участниците в стартиралите отбори.

Вчера на трасето са се провели тренировките, а днес при отлична организация се проведоха основните дисциплини.

„Бях щастлив да бъда там заедно с моя приятел Илия Царски, с когото разговаряхме не само за спортния хъс на участниците и страстта към високи скорости, но и за нещо много, много важно – безопасността на състезанието, на публиката и в по-широк план – за пътната безопасност изобщо. Той е автомобилен състезател, носител на много шампионски титли и лице на кампаниите „Шофирай разумно и не бъди състезател на пътя“ и „Обади се като стигнеш“. Тези дни ще имаме възможност още да разговаряме с него за безопасността на пътя с акцент върху децата“, сподели Нанков.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи наградите на победителите в една от трите дивизии на завършилия в неделя рали-крос край Баховица за купа „Ловеч“. Кметът беше и на откриването тази сутрин, когато поздрави участниците от цялата страна. Тази година те бяха 25 на брой, между които и една дама. Състезанието премина при голяма дисциплина, организация и високи мерки за безопасност.

Кметът благодари на организаторите (освен Община Ловеч, това са  Българската федерация по автомобилен спорт /БФАС/ и „Влъчков Рейсинг Тийм“ - София) защото въпреки кратките срокове успяха да проведат 34-тото издание на надпреварата.

„Да си водач на МПС е сложна дейност, трябва да го знаят всички, които сядат зад волана. Вие сте пример за това как се шофира бързо – само на подходящото място, където всичко е под контрол. Нека днес тържествуват майсторството и спортният дух!“, каза Корнелия Маринова.

Победители в трите дивизии станаха Иван Живков, Пламен Цветанов и Любослав Бойков  - всички са от „Влъчков Рейсинг Тийм“. (Подробности виж в прикачените файлове.)

Класирането за Купа „Лада“: първи - Любомир Кючуков, втори - Кристина Георгиева, трети - Владимир Тодоров.  Останалите награди връчиха и известният състезател Илия Царски и Александър Дунчев от БФАС.

Кметът на Ловеч поднесе на младата Кристина Георгиева плакет „С най-добри пожелания“ и цветя с пожелания за успешна кариера, тъй като това е едва нейното второ състезание. За дамата имаше и парична награда от Илия Царски, както и за най-възрастния състезател Огнян Каменов. „Бъдете здрави и ви чакаме отново за следващото състезание“, каза на финала кметът Корнелия Маринова.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети