Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „24 часа“: В сряда се решава бъдещето на Цветанов

Политика

„24 часа“: В сряда се решава бъдещето на Цветанов

24 часа: В сряда се решава бъдещето на Цветанов - Tribune.bg
Снимка:

Развитието се очаква по обяд

До часове ще се разбере каква ще е политическата съдба на Цветан Цветанов, коментира „24 часа“. Все още не е ясно дали с Борисов ще се видят на четири очи, или разговорът за „апартаментните щети” ще е пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Цветан Цветанов напуска парламента и остава зам.-председател на ГЕРБ, е една от посоките. Тя вече бе подсказана от сайтове, които си позволиха да излъжат, че заседание на най-важната комисия в партията на Борисов е имало в понеделник, и дори посочиха, че само един неин член - Пламен Нунев, е подкрепил Цветанов.

В комисията освен Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са и депутатите Красимир Велчев, Менда Стоянова и Даниела Дариткова, а нито един от тях не говори по темата.

Хората, които познават и двамата от години, очакват, че Цветанов ще преглътне обидата от липсата на публична подкрепа от страна на Бойко Борисов. Може и да грешат. Премиерът едва ли ще прости на Цветанов, че го забърка в пореден имотен скандал. Дори да е законен и прозрачен.

Истината е, че Цветанов знае отлично кой е неговият началник. С участието си на конференцията по сигурността във Вашингтон Цветанов си даде достатъчно време, за да вземе сам решение.

Ако се стигне до война между двамата, държавата ще влезе в политическа криза, която вероятно ще е дълга и мъчителна. Малко вероятно е Цветанов да не осъзнава колко важно е той да отстъпи.

Казват, че и двамата са преброили приятелите и враговете си през тези 96 часа.

Във вторник сутринта Тодор Тодоров, областният координатор на ГЕРБ в Силистра, пусна следния пост във фейсбук: „Уважаеми приятели във Фейсбук, въздържах се да споделя своето мнение по наболялата тема, но понеже България започва от Силистра, а не свършва тук, все някой трябва да поведе хорото. Да каже „стига” на фалшивите новини, разпространявани от БСП и техния подгласник президента. Време е приятели от структурите на ГЕРБ, да изкажа своята подкрепа за всички намесени в така наречен скандал „апартаментгейт”. Да защитим едни достойни хора с които работим заедно от 12 години“.

Сред депутатите на ГЕРБ имаше тревога как ще се крепи кворумът без Цветанов в парламента, който всекидневно обикаля по парламентарните групи и ги убеждава да влязат в залата, за да започне заседанието.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати