Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Безплатно отразяване на предизборни кампании искат от „Атака“

Политика

Безплатно отразяване на предизборни кампании искат от „Атака“

Безплатно отразяване на предизборни кампании искат от Атака - Tribune.bg
Снимка:

Това е условието, за да подкрепят премахването на субсидиите за партиите

От „Атака“ ще подкрепят 0 лева на глас да е парламентарната субсидия, но при условие, че предизборните кампании са безплатни, коментира пред журналисти Волен Сидеров.

Харчовете на партиите не са най-вредното нещо. Ако субсидията е 0 лв., то нека отразяването на партиите да не бъде платено“, заяви Сидеров и пресметна, че общо сумата на субсидиите за всички партии в бюджета е по-малка от годишната държавна издръжка на една обществена телевизия.

Според него премахването на субсидиите на партиите няма да реши проблемите на хората, но щом има такива нагласи, можело и да отпаднат.

Произнесли сме се по този въпрос преди 4-5 години. Тогава беше внесено нашето предложение субсидията да бъде нула лева“, припомни лидерът на „Атака“. Той е категоричен, че по време на кампания на партиите им трябват пари. „Само тогава има логика, иначе по какъв начин партиите ще предлагат идеите си“, попита риторично той.

В Конституцията пише, че гражданите изразяват своите политически идеи през политическите партии. Не през каре за бридж-белот или някакви клубове за интереси“, подчерта Сидеров попита защо точно 1 лв. на глас.

Имаше една шоупрограма, която наложи един популистки вариант. Сега всички в парламента се състезават кой да го подкрепи“, припомни той. По отношение на американския модел на финансиране, който лансират от ДПС, Сидеров поясни, че има разлика в икономическото състояние на САЩ и България.

Чудесно, ако това искаме, да се каже ясно – искаме всеки един богат човек да има своя партия“, коментира Сидеров и допълни, че в исторически план този модел е съществувал в Италия след 1920 г. при Мусолини.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати