Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Безплатно отразяване на предизборни кампании искат от „Атака“

Политика

Безплатно отразяване на предизборни кампании искат от „Атака“

Снимка:

Това е условието, за да подкрепят премахването на субсидиите за партиите

От „Атака“ ще подкрепят 0 лева на глас да е парламентарната субсидия, но при условие, че предизборните кампании са безплатни, коментира пред журналисти Волен Сидеров.

Харчовете на партиите не са най-вредното нещо. Ако субсидията е 0 лв., то нека отразяването на партиите да не бъде платено“, заяви Сидеров и пресметна, че общо сумата на субсидиите за всички партии в бюджета е по-малка от годишната държавна издръжка на една обществена телевизия.

Според него премахването на субсидиите на партиите няма да реши проблемите на хората, но щом има такива нагласи, можело и да отпаднат.

Произнесли сме се по този въпрос преди 4-5 години. Тогава беше внесено нашето предложение субсидията да бъде нула лева“, припомни лидерът на „Атака“. Той е категоричен, че по време на кампания на партиите им трябват пари. „Само тогава има логика, иначе по какъв начин партиите ще предлагат идеите си“, попита риторично той.

В Конституцията пише, че гражданите изразяват своите политически идеи през политическите партии. Не през каре за бридж-белот или някакви клубове за интереси“, подчерта Сидеров попита защо точно 1 лв. на глас.

Имаше една шоупрограма, която наложи един популистки вариант. Сега всички в парламента се състезават кой да го подкрепи“, припомни той. По отношение на американския модел на финансиране, който лансират от ДПС, Сидеров поясни, че има разлика в икономическото състояние на САЩ и България.

Чудесно, ако това искаме, да се каже ясно – искаме всеки един богат човек да има своя партия“, коментира Сидеров и допълни, че в исторически план този модел е съществувал в Италия след 1920 г. при Мусолини.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още