Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Само ДПС отидоха да си говорят с БСП за партийните субсидии – не се разбраха

Политика

Само ДПС отидоха да си говорят с БСП за партийните субсидии – не се разбраха

Само ДПС отидоха да си говорят с БСП за партийните субсидии – не се разбраха - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите са надяват на поне 5-6 лв. на глас, според ДПС това е малко и няма смисъл

Пълен крах на инициираните от БСП преговори за партийните субсидии. Хората на Корнелия Нинова поканиха ГЕРБ, патриотичните формации в парламента и ДПС на разговори по темата.

Спешната диалогичност сред социалистите се наложи, тъй като средствата в партийната каса се оказаха изхарчени непосредствено преди местните избори.

ГЕРБ обаче отказаха да преговарят. Управляващите са категорични, че единственото предложените за партийните пари, което ще подкрепят в зала, е намаляването на субсидията до 1 лев на глас.

Патриотите изобщо не се отзоваха на поканата на „червените“, а ДПС единствени се появиха на мястото на срещата – само за да констатират, че няма припокриване в позициите на двете формации.

Надеждата на социалистите беше да се постигне разбирателство около намаляването на субсидията наполовина – около 5-6 лв. на глас. ДПС обаче считат сумата за твърде малка и искат цялостно преустройство на правилата за финансиране на партиите.

Позицията на ДПС си оставя неизменна: или остава публичното финансиране в достатъчна степен партиите да водят нормален политически живот или тогава се минава към финансиране по другия начин, през физически и юридически лица. Нашето предложение ще бъде да отпаднат ограниченията за финансиране от юридически лица, както и тавана за финансиране от физически лица - при прозрачност, при отчетност и при строг контрол“, заяви Йордан Цонев.

Според официалните данни в партийната каса на БСП след евроизборите има едва около 400 хил. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети