Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Биволъ“ опровергаха Тошко Йорданов: Не сме писали за депутатката Росица Кирова

Политика

„Биволъ“ опровергаха Тошко Йорданов: Не сме писали за депутатката Росица Кирова

Биволъ опровергаха Тошко Йорданов: Не сме писали за депутатката Росица Кирова - Tribune.bg
Снимка:

Все по заплетен става казусът около тиражирани твърдения от трибуната на Народното събрание. Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов обвини депутатката от ГЕРБ Росица Кирова, че е съдружничка на наркотрафикант. По-късно се извини и каза, че е прочел информацията в сайта „Биволъ“.

Тошко Йорданов се извини за реплика, изречена по адрес на Росица Кирова

Извинението обаче също се оказа с недостоверно твърдение.

„Във връзка с изявление на зам.-председателя на ПП ИТН Тошко Йорданов, в което се цитира Биволъ като източник на „непроверена информация“, се налага да отговорим по повод на многобройните запитвания:

„Биволъ“ никога не е писал или публикувал никаква информация за депутатката Росица Кирова. Публикациите в медиите, засягащи въпросната личност или нейния съпруг, не са продукт на „Биволъ“, нито имат връзка със каквото и да било съдържание, поместено на сайта. Позоваването на нашата медия като източник в тази връзка, не отговаря на истината и може да се квалифицира като инсинуация!

Основен принцип на „Биволъ“ е фундаменталното правило в журналистиката да се публикува винаги проверена и достоверна информация, чиято валидност е подплатена с неопровержими факти, документи, или надеждни източници на информация.

От тази гледна точка, посочването на „Биволъ“ в извинението на Тошко Йорданов /без да можем да коментираме неговата същност/ към депутатката Кирова, е само по себе си „непроверена информация“ и най-малкото некоректно. Срещу подобни медийни прецеденти, създаващи спекулации и манипулации в публиката, „Биволъ“ винаги се е противопоставял категорично“, написаха журналистите от медията в страницата си във Фейсбук.

Само ден по-рано журналистът Атанас Чобанов, който е извесен като част от „Биволъ“, но понастоящем списва в сайтът Бирд.бг отново настоя, че информацията е вярна и призова публиката по-скоро да не вярва на „непроверени политици и на такива, които не умеят да проверяват информацията“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети