Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: „Честното“ лъжливо момче лъже в Брюксел, че ГЕРБ му пречат за Скопие

Политика

Борисов: „Честното“ лъжливо момче лъже в Брюксел, че ГЕРБ му пречат за Скопие

„Ако този страхливец и лъжец се престраши, ще има от ГЕРБ подкрепа за зелена светлина за Северна Македония и Албания“.

Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов. Той припомни, че ДБ и ДПС също са „за“ и свалянето на ветото може да има огромно мнозинство в парламента. Сметките показват, че четирите партии заедно имат 176 депутати.

„Това е най-доброто решение за България и Европа“, категоричен е Борисов.

„Наслушах се вчера на смелчаци. Премиерът и управляващото мнозинство взимат и тежки и непопулярни решения. А сега НАТО и ЕС искат разширяване. Аз не мога да си представя как премиер казва, че предложението не го бил чел. А вчера излъга, че ще иде в Брюксел и ще каже, че ГЕРБ му пречи да одобри за РС Македония. Забравя, че имаме много приятели на Запад. И те ни казват какво прави реално – ще се сниши, за да прехвърли на нас. Ние за разлика от него не сме толкова „смели“. Ние сме съгласни, че Френското предложение е дало най-добрата рамка“, обясни Борисов.

Според него много хора са се подвели по приказки, че се продава историята. А предложението е добро, проблемът е, че протоколът дори не е подписан.

„Той си позволява, честното лъжливо момче, да лъже, че ГЕРБ и министърката на ИТН му пречат. Помня на Костов какви решения му се наложи да взима по време на войната в Косово. Помня на мен какви ми се наложи заради миграцията и коронавируса“, припомни Борисов.

„Абе човек, стига се страхува. Всеки може да си викне 2-3000 човека агитка и да си говори пред нея“, призова лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че трябва да се приберат агитките от твърди електорати, защото тогава само ще се допотроши държавата.

„Ето, това му е тъпата лъжлива физиономия. Нямаме премиер, иска да иде в Брюксел и да каже – Борисов, защото е приятел с Путин, не дава да приемеме Северна Македония. Затова да свикват заседание за РС Македония. Или ако не го сторят – отиваме във външна комисия, с останалите евроатлантически партии, поемаме функцията, която той не изпълнява. Сега ще ни хулят, но след време ви обещавам, че това ще е било правилното решение“, каза още Борисов на депутатите си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети