Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: На България беше даден ресор, който е първа точка в Европа

Политика

Борисов: На България беше даден ресор, който е първа точка в Европа

Борисов: На България беше даден ресор, който е първа точка в Европа - Tribune.bg
Снимка:

България беше оценена като държава, която винаги е имала добро образование, култура, спорт, посочи премиерът

Ресорът „Иновации и младеж“ на България в ЕК е първа точка в Европа. Това коментира премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. По думите му това е висока оценка за страната ни.

„Образование и иновации е първа точка в програмата на правителството. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като държава, която винаги е имала добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци като Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа – да се даде бъдеще на младите хора“, коментира Бойко Борисов.

Той посочи, че ресорът ни включва образование, култура, спорт. Програмата „Еразъм+“ също е част от него и премиерът коментира, че тя дава големи възможности.

Премиерът разкритикува и коментарите, направени преди да е ясен съставът и разпределението на отговорностите в новата ЕК.

„Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. За съжаление, политическите ни опоненти направиха коментари, които ако имаха малко опит, нямаше да направят. Когато договаряхме всичките постове, и затова казвам, че трябваше да сме мълчаливи, ние договаряхме и постове на Международния валутен фонд. Ние можехме да вземем външния министър на Европа да е наш, но разликата с председател на МВФ е милиарди долара“, обясни Борисов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети България, ресор, ЕК

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети