Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: „Промяната“ имат медийна и министерска бухалка срещу нас

Политика

Борисов: „Промяната“ имат медийна и министерска бухалка срещу нас

Борисов: Промяната имат медийна и министерска бухалка срещу нас - Tribune.bg

„Защо „промяната“ няма зали, защо не обикалят страната? Имат друга стратегия – хабят енергията ни с Иван Шишков. Защо им е на ПП-тата да участват в кампания? Те си имат Шишков и Демержиев. А на тези, които показваха измамите им, им стиснаха гръкляна. Ако излязат „промяната“ на площада, хората ще ги питат – защо стана така с олиото, с горивата. Цяла армия от журналисти изпълниха поръчката да ме обвържат с Радев. Имат медийна и министерска бухалка“.

Това заяви в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не могат, некадърни са, и благодетелите им в чужбина го разбраха“, заяви той.

„Снощи поредно безплатно участие – в БНТ. Честно ли е? Вчера пуснаха една от „промяната“, която през цялото време искаше да сменя главния прокурор „Сотир Цацаров“, а на Надежда Йорданова викаше – Надежда Михайлова. Демерджиев внушава, че арестът на Велико Желев е свързана с магистрала, вчера чух Шишков изрично, че няма връзка. И особено като излезе, че Шишков е разплатил аванс за същия човек за нещо, което ще се строи през 2024 г.“, каза бившият премиер.

Борисов за пореден път подчерта намалението на цените на горивата.

„Войната в Украйна ли спря? Какво се промени в света? Нищо, отидоха си Киро и Асен“, каза той.

Той отново даде насоки на кметовете на ГЕРБ да създадат условия производители директно да продават стоката си на крайния потребител.

„Така трябва да преборим веригите – с кметовете. Вчера във Враца осигуриха място за производители – кашкавалът за 18 лв. се изкупи за час. Инфлацията е вашето обедняване – скритият данък. За да я има, трябва нещо да се е случило. Какво – ние сме производителите на тока, ние сме производителите на храната, въглищата са си наши, АЕЦ „Козлодуй“ е заредена“, изброи Борисов.

„Ние сме като страна от третия свят – изнасяме само ток и оръжие. Сваляш данъците и вдигаш пенсиите – гасиш пожар с бензин, за да спечелиш изборите. А сега като видим, че дефицита е 7%, че спадът на БВП води до рецесия, държавата кърви и не могат да се теглят заеми… Състоянието на държавата е много тежко. Говорят за местните избори, но дотогава общините ще са фалирали. Те не знаят, че вие, за да направите вашия бюджет, чакате централния. Накрая времето не им стигнало… То добре, че не им стигна да досъсипят всичко. Трябва единство на нацията, ние в момента се мразим и това Радев го направи. Дори по време на най-кървавите събитие между СДС и БСП, пак имаше някакъв диалог“, каза още председателят на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети