Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Срещу нас са изправени много пари – парите на олигархията

Политика

Борисов: Срещу нас са изправени много пари – парите на олигархията

Борисов: Срещу нас са изправени много пари – парите на олигархията - Tribune.bg

Предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас - парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост, се отчитат като успехи от нашите евроатлантически партньори“.

Това обяви по време на националното събрание на ГЕРБ във вторник лидерът на партията Бойко Борисов. Той мотивира решението си за промени в структурата и ръководството на партията именно с тежките месеци, които предстоят и необходимостта подходящи лидери да бъдат изпратени из страната, където да бъдат връзка с хората.

Фандъкова и Николов вече не са зам.-председатели на ГЕРБ, Дончев и Митов ще са заместниците на Борисов

Той коментира, че от мажоритарната гледна точка най-редното е лидерът на партията, понесла отговорността, да е премиер – защото това е решението на хората. Все пак не съжалява, че е предложил Даниел Митов, тъй като лично вече е бил министър-председател 3 пъти.

Борисов коментира вчерашното цензурирано прессъобщение на президентството, в което не се споменаваше, че международна среща с участието на държавния глава е одобрила декларация срещу Русия.

Радев скри, че е подкрепил декларация срещу саботажите на Русия в Чехия и България

Нищо странно – двуличието в е основата на тези хора. Те се опитват нещо, което не могат. Едновременно да стоят с Русия, но на срещата на Б-9 не можеш да стоиш с вдигнат юмрук. Със седмици се готвят тези декларации. И ти можеш да кажеш – аз не съм съгласен, искам да е по-твърдо или по-меко... Но те за българската публика, проруската, не казват какво са подкрепили. Когато искаш да си приятел на всички, не си приятел на никого. Ето това се опитаха да прикрият – тук е „за“, а в Брюксел гласува срещу Русия“, коментира Борисов.

Той спомена и обвиненията на Слави Трифонов, че парите ги нямал за нищо, щом твърдял, че изборите струват 150 млн. лв., а те били по-малко. Борисов изясни, че в посочената от Слави Трифонов сума не влизат всички разходи – включително по ваксинацията на членовете на СИК.

Фейсбукът на Трифонов обвини Борисов в лъжа: Машините за гласуване струват 43 млн. лв., не 50 млн.

Трифонов казва, че на мен 14 млн. ми се виждат малко. На него явно 100 млн. му се виждат малко... Не е това въпросът – колко са стрували изборите, а че парламентът не успя да си свърши работата и да състави правителство“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той предупреди новите, които искат да управляват, че ще бъде груба грешка, ако решат да забавят темпото по присъединяването към еврозоната.

Бях трогнат от отношението на нашите европейски колеги. Вижте комисията в парламента – стана арбитражен съд между бизнесмени. Гьобелсова пропаганда. Няколко сайта пускат една лъжа, а една лъжа, повторена 100 пъти, става истина. Като гледам най-яростните срещу нас, те са 6-и, 5-и, 4-ти... Нека ние си мерим думите, защото вижте как една дума се забива. Ще ни „изчегъртат“... Ела ме изчегъртай, да видим как става. Видяхме – най-лесно се правят протести. Но ние си обичаме държавата“, каза Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети