Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов при Тръмп в началото на следващата година

Политика

Борисов при Тръмп в началото на следващата година

Борисов при Тръмп в началото на следващата година - Tribune.bg
Снимка:

Кога ще паднат визите? Повечето критерии са изпълнени, но все още сме далеч

САЩ имат желание за работа с България и връщат интереса си към региона на Балканите. Това съобщи пред БНР вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която вчера се върна от официална визита в САЩ.

В началото на следващата година премиерът Бойко Борисов ще има официално посещение в Съединените щати.

Много пъти по време на посещението чух благодарност към България за конструктивната роля, която играе в региона, желание на САЩ да работи заедно с нас за това да укрепим сигурността в нашия регион и нашите съседи да имат европейската перспектива. Активизираме отношенията на всички нива. И с Майк Помпео, и с Джон Болтън темата „Балкани“ беше широко обсъждана“, каза тя.

Присъстващите на разговорите са бали изключително позитивна оценка и дори са поискали мнение за ситуацията в региона.

Ангажирани са, не мисля, че не са. Може би е имало периоди, в които не е изглеждало така, но определено това, което аз усетих сега в това посещение във Вашингтон, усилията, които България полага, са много високо оценени и дори има желание, получих предложение, за сътрудничество с двата института по техни програми и България в региона на страните от Западните Балкани“, заяви тя.

По време на посещението е повдигнат и въпросът с българските визи в САЩ. Захариева подчерта, че България е изпълнила почти всички условия. По думите ѝ това, което остава, е да паднат отказите под 3%.

Всяка година процентът на откази пада, но все още сме далеч от тези 3%. В САЩ живеят около 400 хил. български граждани“, подчерта тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати