Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП на пауза за влизане в „Еврозоната“: Първо искат публично изслушване на БНБ за последиците

Политика

БСП на пауза за влизане в „Еврозоната“: Първо искат публично изслушване на БНБ за последиците

БСП на пауза за влизане в Еврозоната: Първо искат публично изслушване на БНБ за последиците - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите не са убедени в безспорните ползи от влизане на страната ни в „Еврозоната“. Предпочитаните партньори на ПП и ДБ във властта искат да чуят Българската народна банка дали това ще помогне за благосъстоянието на българския народ.

„Много се говори за бързо влизане в „Еврозоната“. Но защо забравяме, че поискахме доклад как ще се отрази това на държавата и народа. Това не значи, че си антиевропейски настроен, а че си отговорен. Каним БНБ на открито заседание тук да ги изслушаме има ли доклад как ще се отрази това“.

Това заяви при откриването на новия парламент лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Финансово стабилна и социална държава е възможна държава, твърди тя на фона на растящи публични разходи и лавинообразно нарастващ дълг при все по-тежки лихви.

„Кризите доведоха до още бедност“, каза тя и настоя за таван на цените на храни, ток, парно и газ, спиране на бедността сред работещите, освобождаване на младите до 26 години от данъци, социални пакети и преизчисляване на пенсиите.

Нинова подчерта, че нейната БСП е „автентичната лява партия“ и захапа ПП и ДБ, че не са приели мерките ѝ още през април.

„Други партии вече също приемат тези мерки за необходими. За съжаление закъсняваме с половин година, други европейски страни ни изпревариха“, каза тя.

„Забравихме реформите в здравеопазване и образование. Трябва преглед на съдържанието на учебниците. Здравеопазването трябва да е безплатно“, приоритизира Нинова.

Според нея ще има пари за всичките обещания на социалистите – от работещата икономика и инвестиции.

Войната в Украйна пък била казус, който ще се реши с дипломация.

„Не партиите, а ние институциите трябва да поемат отговорност. Тук в НС се приемат законите и се пишат правилата. Изправени пред каскада от кризи, трябва да се решат финансовите проблеми“, каза още Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети