Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС отговори на обвинението на Радев: Тъжно е, че излиза от устата на държавния глава

Политика

ДПС отговори на обвинението на Радев: Тъжно е, че излиза от устата на държавния глава

ДПС отговори на обвинението на Радев: Тъжно е, че излиза от устата на държавния глава - Tribune.bg
Снимка:

Не водим преговори за подкрепа на Борисов за „Дондуков“ 2, категоричен е Хамид Хамид

„Тезата, че водим преговори за подкрепа на евентуална кандидатура на Бойко Борисов за президент през есента, звучи наистина шеговито. Но истината е, че всъщност е тъжно, когато тя излиза от устата на държавния глава“. Така зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид коментира изявлението на президента пред Lupa.bg.

Радев сърдит на ДПС, че няма да го подкрепят този път

„Разбира се, че не водим преговори. Още през есента поискахме оставката на премиера. А декларацията ни от Националната конференция е ясна - тя даде негативна оценка за цялото управление на ГЕРБ“, подчерта депутатът.

Хамид не скри, че е изненадан от думите на държавния глава, но предупреди, че от тази междуинституционална война се губят всички пътища към възстановяването на нормалния диалог.

„Вече дълго време призоваваме за разум и смятаме, че институциите трябва да работят заедно, а не да водят война помежду си. А тя се изостри до степен, че вече не сме оптимисти дали може да има разум в една посока, в името на гражданите, в името на страната“, коментира депутатът.

Той е на мнение, че в тази трудна ситуация всяко подобно изказване, като това на Радев, само нажежава обстановката и не помага с нищо за измъкването на страната от кризата - здравна, икономическа и политическа.

„Народната поговорка „7 пъти премери, един път режи“, днес става отново изключително актуална“, каза още Хамид и не отговори на въпроса какво е възможно да е провокирало точно днес президента да намеси ДПС в говоренето си.

Очаква се и официално становище на Движението на заседание идната седмица.

„Призоваваме за мисъл, мъдрост и действия в името на гражданите, а не в името на реализирането на собствени политически амбиции“, предупреди Хамид.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

КОМУНИСТЪТ РУМЕН РАДЕВ, ФИГУРАНТ НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ................................................... СЛЕД КАТО М. ЮЛИ, ПРОВОКИРА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, СЕГА ИСКА ДА ВЪВЛЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ И В МЕЖДУ ЕТНИЧЕСКА КОНФРОНТАЦИЯ, А ВПОСЛЕДСТВИЕ И ВЪВ ВОЙНА С НЯКОЯ ОТ СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ(СЪРБИЯ, РСМАКЕДОНИЯ, ТУРЦИЯ)
КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ, НЕ СИ ГЛЕДА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, КАТО КОМПЕТЕНТЕН ДЪРЖАВЕН ОРГАН........
06.01.2021 14:40 / Отговор
кесо Само дето Хамид Хамид кой знае защо не припомни на Румбата, че той е избран и с техните гласове, което означава, че той или друг комунистически кандидат за президент пак ще получи техните гласове наесен, въпреки напъните му да се прави на "избран от марсианци" , а не от Пеевски, БСП/БКП, ДСБ и с подарения му от "мутрата" от Банкя шанс издигайки Цецка Цачева като очевидно неизбираема кандидатура.
06.01.2021 15:13 / Отговор
Истината боли, ама вие сте котило на ДС, масоните, милиционерите, библиотекарите и от кирливите остатъци на СДС. И се превърнахте с Шишкото на мама в олигарси и мафиоти. Това е една зловредна партия за България. А пък с това поздравление на Ердоган, съвсем се компрометирахте. Жалко за потиснати в ви електорат, защото обикновените турци са трудолюбиви и честни хора.
06.01.2021 15:38 / Отговор
Българан Европейски Време е да катапултираме харманлийския негодник без парашут в септичната яма на историята. България никога не трябва да избира какъвто и да е предложен от терористичната БСП. Камо ли за президент.
06.01.2021 16:02 / Отговор
Станински Още по-тъжно е ,че в България има етническа партия с твърд електорат,и то ,не каква да е , а протурска !?
07.01.2021 16:12 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети