Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мъжът до Цветанов за Радев: Той и сам може да реши кога да са изборите

Мрежата

Мъжът до Цветанов за Радев: Той и сам може да реши кога да са изборите

Снимка:

От Фейсбук профила на Павел Вълнев, зам.-председател на Републиканци за България

Изглежда, че след футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт. Държавният глава днес започна консултации за справедливи и прозрачни избори в условията на пандемия. Направи го така, както и предшествениците си - с широко отворени порти на „Дондуков“ 2.

Той и сам може да реши и най-късно месец преди вота да публикува президентски указ, с който да насрочи изборите. Въпреки това Румен Радев попита първо здравните власти, а после и партиите, дали са помислили по въпроса, имат ли единен протокол за действие в усложнената обстановка. Вместо конкретни отговори, Президентът получи куп съвети за собствената си работа. Премиерът дори се изказа задочно по суверенното право на държавния глава да се произнесе за датата на вота.

Мисля, че трябва да оставим Президента на спокойствие. Да кажем мнението си и да проявим възпитание и търпение.

Тече последната година от този мандат на г-н Радев. Вярвам, че в това свое решение той се мотивира от конституционното право на всеки гражданин да гласува - сигурно и спокойно. И от нищо друго.  


Коментари (30)

"мъжът до Цветанов" - хахаха, това направо кърти миФки!!!
06.01.2021 13:15 / Отговор
Фроид Зад всеки успял мъж стои,мъж?
06.01.2021 13:35 / Отговор
Stan Целта на Радев може да е по-добра дата за опозицията, което в случая съвпада с целта на демокрацията - смяна на управляващите.
06.01.2021 14:24 / Отговор
Татулова Целта на Радев е служебно правителство и служебна победа за втори мандат! Би било жалко /в дълбочина!/, ако изобщо допускаш, Stan, че това казармено перекенде знае значението на думата демокрация!!
06.01.2021 14:39
Е, днес научих нещо ново! За първи път чувам, че целта на демокрацията е смяна на управляващите?! Сигурно в Германия са много заблудени, щом фрау Меркел ги управлява вече толкова години!
06.01.2021 15:00
Z Ей, и аз много се впечатлих от "целта на демокрацията". В какво невежество и незнание съм тънал до сега! Тя, демокрацията, имала една важна и едничка цел - да смени управляващите! Ако нямаш демокрация - не мож ги смени. Както казват комшиите "ашколсун" Стан, голям си просветител. А мъжът зад Цветанов, експертът по президентска власт, би могъл много да помогне на Радев да разбере най-после що е то президентска власт. Комай не е първият президент нито в републиката ни, нито на планетата. Добре щеше да е да се информира за добрите президентски практики поне за последните 20-30 години.
06.01.2021 17:42
Ваксина Пандемична "Общностният часовник отсича мухлясалите парадигми"! Това бил написал във Фейсбука си г-н Вълнев. Колко ли наивници вярват в прераждането на тираджия в интелектуалец, в рамките на един живот и то стъпил на пачки долари, м??!!
06.01.2021 14:47 / Отговор
Админ Зависта е много лошо нещо ! това че е тираджия не е срамно според мен е много по начетен от нашите политици !
08.01.2021 09:37
Митко Шефа ти има повече пачки така че му кажи да ти даде друга насока на тролене :)
08.01.2021 09:42
Жужа Добрите политици уважават усилията на колегите си ,в случая Вълнев и Цветанов. Те са солидарни с президента ,защото знаят че целта е сигурни и спокойни избори за доброто на българите.
06.01.2021 14:48 / Отговор
ЖужаЧихиДжули Вълнев Троловете на Цецо са по-агресивни и от троловете на Кутев! Защо ли?
06.01.2021 15:57
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още