Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Позицията на колегата Кънев по македонския въпрос е истински позор

Политика

Джамбазки: Позицията на колегата Кънев по македонския въпрос е истински позор

Снимка:

„Позицията на колегата Кънев по македонския въпрос е истински позор. Позор и разочарование. Срам и позор. Неграмотност, незнание, сърбоманство, болшевизъм. Позор“.

Това се казва в позиция на евродепутата Ангел Джамбазки, публикувана в профила му във Фейсбук.

Радан Кънев призова да не търсим историческата истина в отношенията с РС Македония

Той припомня, че на „усилията“ на Кънев дължим резолюция на ЕП, която вместо да „громи mafiata, настоява България да признае сепаратистката ОМО Илинден“.

„В първоначалния вариант на резолюцията, плод на усилията на колегата Кънев, се настояваше за признаването на македонско малцинство в България. Делегацията на ВМРО положи огромни усилия, за да премахне от текста на резолюцията това национално предателство. Превод: Имено заради напъните на ДеБъ имаме този резултат - легитимиране, вадене от гроба и подкрепа за коминтерновския, антибългарски, македонистки сепаратизъм“, казва Джамбазки.

Ето какво още има в позицията му:

„Позицията на колегата не е просто опасна комбинация от дипломатическа дилетантщина, предизборен популизъм и цялостна историческа и политическа безпросветност. Тя е чисто и просто позорен национален нихилизъм и коминтерновски, просръбски македонизъм. Нищо ново под слънцето, просто вижте биографиите на върхушката на ДеБъ - болшевишки, комунистически, номенклатурни.

Тези хора от ДеБъ са не само и просто отчайващо неграмотни по македонския въпрос. Те са агресивно антибългарски настроени. Те не се интересуват от правата и законните интереси на стотиците хиляди македонски граждани с българско национално самосъзнание и българско национално самоопределение. Те са ги предали и изоставили на сърбоманите, по стара болшевишка рецепта и завет.

Те не се интересуват от българската история, традиции и корени в Македония. За ДеБъ е нормално и редно, соросоидно задължително, да признаем коминтерновския Франкенщайн веднага, безусловно и с бравурни акламации. Така искат Сталин, Тито и Сорос.

Прочее, тези хора да говорят за провал в здравеопазването също е наглост. Всички помним, че Демократична България бяха твърдо против мерките срещу пандемията и твърдяха, че „маските са за да мълчите“.

Напомням, че на усилията на Радан Кънев и на Елена Йончева дължим резолюция на ЕП, която настоява България да признае сепаратистката, македонистка, антибългарска, просръбска, проруска ОМО Илинден. Затова няма изненада, че и позицията на Демократична България по македонския въпрос е последователно „соросоидна“.

Много е жалко, че авторът на тази резолюция не изпитва срам да пише следното самопризнание:

“Категорично изключване на всякакви претенции за малцинство в Пиринския край.“

Няма дъно, няма и срам. А сега още нещо много показателно. Цитирам:

Това е жанр от края на XIX и началото на ХХ век. Разговор от типа дали Владислав Ягело е полски, литовски или унгарски крал, дали Ница, в която е роден Гарибалди, е френски или италиански град, дали Елзас е исторически френска или германска област, дали Хаджи Христо Българинът е гръцки или български национален герой, дали спецификата на Тексас се дължи на испано-мексиканската му история или на традициите на англосаксонските заселници.“

Мда. Не знам как ги разбирате традициите на англосаксонските заселници или дали сте съгласни, че спецификата на Тексас се дължи на англосаксонските му заселници, но съм напълно и абсолютно сигурен, че това нелепо твърдение:

„Такива несъгласия съществуват в изобилие и вътре в националните ни общности - нима ние, като българи, сме стигнали до общ прочит на травматичната, не, трагичната история на ХХ век?! Нима вътре в твърде младата македонска нация има съгласие за историята на македонските земи, с всички въстания, освобождения, разделения и окупации, с терора и братоубийствените борби? Нима ние имаме установена "историческа истина" за неучастието на Серски революционен окръг в Илинденското въстание, за ролята на различните крила на ВМРО в историята ни след 1913г., за личността на Яне, на когото е кръстен един голям и красив български град, за Майския Манифест, за убийствата на Стамболов и Стамболийски, за Коста Паница, за де факто автономната република на Ванчо със столица в Петрич и окупацията на Кюстендил?

Позор. Неграмотност. „Столица Петрич на Ванчо“. Тежко незнание. Уникална излагация.

Показващо дълбоката, фрапираща историческа неграмотност, огромни исторически празнини, обилно гарнирани с просъветски македонизъм и национален нихилизъм, характерни за болшевишките талибани от ДеБъ.

Ще им отговоря, на безродниците и националните нихилисти от ДеБъ:

Македония не е северна или южна, а е една единствена, втора българска държава на Балканите. Македония без българи, огън да я гори. Знаем, че нямате никаква идея кои са Сандански, Паница и прочее. Знаем, че сте много за Майския манифест и федералистите, но ще ви кажем за последен път приятелски:

Македонският въпрос не е за вашите национално-нихилистични устенца лъжица. Гледайте си еднополовите бракове, гей-парада, BLM, рефюджис уелкъм и ЛГБТИ-правата и не се врете между шамарите, неуважаеми болшевики и титови македонисти от ДеБъ. Това са вашите изворни теми. Прилягат ви. Отиват ви.

Да не ве лапне месечината.“  


Коментари (10)

Bad Co Доста гняв , и то основателен е излял Джамбазки, само че пропуска,че те гейовете, обичат да дразнят и да драпат за внимание! Не ги интересува историческата истина, а се чудят накъде да си завъртят трътките, че да ги начеши някой! Това да го псуваш на безродие и на продажност,на човек ,който е свикнал да си го търси и да му е вътрешно, той се смята че е над тези неща и че другите трябва да се съобразяват с него , а не той с някого! Сорос верно стана синоним на извратени,продажни безродници!
06.11.2020 00:04 / Отговор
Stefan .
Много точен коментар.
06.11.2020 08:33
k Eдин Радан - единица мярка за глупост!
06.11.2020 12:04
Джедай Тотю Ако проследим, без особени лингвистични претенции, етимологията на името Пърдан Сюргюн Размазан, ще установим следното: Пърдан, разбира се, идва от постоянното и звучно цепене на хасето от въпросното лице, след което обстановката силно напомня на химическа атака край Кербала. Извършвайки първото действие, лицето пристъпва, съвсем логично, към второто, а именно изобилен сюргюн, който му напълва памперсите до степен да преливат. Попадайки в тази ситуация, лицето сяда, където и да се намира и тогава се получава яко размазване, както в политически, така и в буквален смисъл. Радвайте се, впрочем, господа, че имате такъв лидер – той ще ви поведе към нови изборни победи и бляскаво политическо бъдеще!
06.11.2020 12:05
Хе, хе Кънев може да е колега само на Нинова. Госпожа и господин ЛЪЖА. :)
06.11.2020 07:19 / Отговор
Позорът си ти Каракачанов и Барцелонски. Докъде бляхте досега, Гърция си отвоюва името. Само празни приказки от псевдо патриоти.
06.11.2020 08:24 / Отговор
Отговор Обърни се към онази партия, която хариза останките на Гоце Делчев да ги прави нация!
06.11.2020 11:00
Karabas Barabas Малко недоразумение се е получило тази сутрин в сексшопа на брюкселската улица «Дълбока оран». Наш Рамъданчу поискал най-големия пластмасов инструмент за халки като попски ръкав. Продавачката се видяла в чудо, защото не могла да му намери искания размер и форма. Най-накрая видния клиент съзрял нещо голямо и червено и го грабнал с копнеж в очите. Каква била изненадата му, когато разгневената продавачка изкрещяла извън нерви: «И да ми оставите пожарогасителя на място!». Освен натъжен, клиентът си тръгнал и незадоволен!
06.11.2020 12:03
Валентин Всяка една позиция на Кънев е позор, най-големият ни срам в Брюксел е този човек.
06.11.2020 11:24 / Отговор
Претенция Македонците ни били братя - били. Сега прилича да не са. Май е момента да правим референдум.
06.11.2020 21:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още