Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Елена Йончева се превръща в пощенска кутия за доноси

Политика

Караянчева: Елена Йончева се превръща в пощенска кутия за доноси

Караянчева: Елена Йончева се превръща в пощенска кутия за доноси - Tribune.bg
Снимка:

Не виждам причина министър Банов да подава оставка, има псевдо сигнал, скалъпен запис

Министър Банов показа документи, че тази сума е изискуема. Имаме недоказано обвинение, скалъпен някакъв запис. Ако се вслушате има абзаци, които са сглобявани... Радвам се, че прокуратурата е започнала проверка. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева пред bTV по повод твърдения от депутата на БСП Елена Йончева за министъра на културата Боил Банов.

"Има документ, че министърът е съзирал съда. В какво се превръща г-жа Жана д`Арк – така ли се прави разследваща журналистика, или тя се превръща в пощенска кутия за доноси”, попита председателят на парламента.

"Аз не виждам причина Банов да подава оставка в момента. Прокуратурата след 2 месеца ще е готова със заключенията, нека да изчакаме. В ГЕРБ винаги поемаме политическата отговорност", добави тя.

„Действия на опозицията ще доведат хората да се чувстват в блато. Всичко е показано на медиите преди да е уведомена прокуратурата. Г-жа Йончева сигурно има контакти с адвокати, които ще покажат нейната правота или няма да успеят. Това, че си острие на БСП не те прави по презумпция невинен", добави тя.

Тя коментира и критиките на президента към управляващите. Припомни, че няколко пъти е отправяла покани през медиите към Румен Радев да отиде в Народното събрание и да види как се приемат законите.

„Това е най-прозрачната сграда. Всяка стъпка при нас може да се следи от българските граждани", каза тя.

"Тези нападки, които президентът хвърля… Аз нямам против да получаваме критика, ако имаме проблем. Аз съм го канила. Народното събрание е винаги отворено за президента и министър-председателя на България. От изказванията, които прави ми, е ясно, че Радев не разбира самата технология на изграждането на законите“, допълни Караянчева.

"Г-н президент, искаме да имаме президент обединител на нация", обърна се тя към Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети