Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Велчев за Цветанов: Борисов му беше дал такава власт, каквато дори самият той нямаше

Политика

Красимир Велчев за Цветанов: Борисов му беше дал такава власт, каквато дори самият той нямаше

Снимка:

Игрите стават по-мръсни и по-некоректни и от Костинбродската афера, поредупреди депутатът

„Непрекъснато се увеличават подмолните игри, некоректността. За мен най-тежкият момент беше т.н. Костинбродска афера, сега виждам, че игрите стават по-мръсни и по-некоректни. Но някои хора не могат да разберат, че от това губи авторитетът на страната, губят институциите. Не може да има силна държава, когато има слаби институции. И когато едната институция неглижира дейността на другата, нищо добро не чака държавата“.

Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Отношенията между премиера и президента не могат да се подобрят изведнъж, с вълшебна пръчка, според него. „Има няколко опита на Борисов да се потушат малко нещата, да улегнат, за да се подобрят. Но когато няма диалог, се губи доверието, а не можеш да имаш доверие, ако няма диалог, това са свързани неща“.

Депутатът коментира и вчерашното изказване на президента, в което той заяви, че неговото шкафче е празно и че неговият PR не е ходил всеки месец в офиса на Божков.

„Не може по този начин, подхвърляйки реплики, да внасяш съмнения. Аз от малък знам, че по-хубаво в нещо да те обвинят, отколкото да хвърлят семенцето и да се съмняват в теб. Едни снимки - може този, който е снимал, да е поставил и банкнотите и да е снимал. Самият факт, че се снима спящ човек в неговата спалня и след това публикуването на тези кадри е много некоректно, този човек, който е снимал, не е коректен, той е търсил някаква изгода или са му заплатили. Нека да се коментират тези неща само когато има ясни и точни доказателства“, категоричен беше Велчев.

На въпроса възможно ли е премиерът Борисов да е вътрешно е предаден, той отговори така: „Колкото една партия става по-голяма, толкова по-трудно става за управление и хората да може да се организират. Няма как да няма обидени хора, някои се чувстват недооценени“.

Според него Цветан Цветанов е човек, който е дал много на ГЕРБ, „но когато много работиш, много и грешиш. Има два типа хора, които могат да работят в екип - едните могат да работят в екип на всяко място, другите могат да работят в екип само ако водят екипа. Човек, който се стреми всички позитиви да са на негова страна, неминуемо обира и негативите“, заяви депутатът.

Думите на Цветанов, че в партията има страх и посредственост, той коментира така:

„Ако пет души ти кажат, че си болен ще се разболееш до обяд. Така е и когато те убеждават, че си велик! Ако има страх, то не е от вчера, да не говорим за посредствеността. Всички тези думи са една грешна постановка от негова страна. Не можеш да ги кажеш тези неща, след като 14 години ти беше дадена цялата власт - той беше главният кадровик в България, той назначаваше всички, той уволняваше. Борисов му беше дал такава власт, каквато дори самият той нямаше. И в един момент да се обърнеш и да кажеш, че в партията има страх и посредственост, мисля, че той трябва да носи отговорност за това, ако е вярно“.  


Коментари (5)

Tribune защо триете коментарите?
05.07.2020 14:41 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ "СТРАНАТА" Е СБОРНО ПОНЯТИЕ ЗА ШАЙКАТА И ПОМИЯР-ПАЗВАНИТЕ, КОИТО Я ПАЗЯТ С ПАЛКИТЕ. ОСТАНАЛИТЕ СА "ХРАНИТЕЛНА СРЕДА", НЕЩО КАТО АГАР-АГАР ЗА МИКРОБИ И ПАРАЗИТИ, ТАКА ЧЕ АВТОРИТЕТА НА "СТРАНАТА" НЕ Е ВАЖЕН. А И НА ХРАНИТЕЛНАТА СРЕДА НЕ И ПУКА ЗА АВТОРИТЕТА НА МАЙКА ЛАЙ НАРИЯ :) ЗАЕТА Е С НАСЪЩНИЯ. Я КАЖИ СЕГА ЗА ВРЪЗКИТЕ ТИ, С КОЛХОЗНАТА СВИНЯ :)
06.07.2020 02:15 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ КАКТО ВИЖДАШ, НЕ СЕ ВЧЕПЕТЛЯВАМ ОТ ПОМИЯР-ПАЗВАНТИТЕ :) КАЖИ СЕГА ЗА КОЛХОЗНАТА СВИНЯ. КОГА, КАК, ТЕ ВЕРБУВАХА, КАКВИ СИ ГИ СВЪРШИЛ ЗА ТЯХ... А ЗА ВЛАСТТА, ЧЕ ТЕ Я ДАВАТ, НЕ ТИКВАТА СИ ГО ЗНАЕМЕ :) ..ИМАШ ВНУЦИ.
06.07.2020 14:00 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ НЯМА НУЖДА ДА ЗВЪНИТЕ НА БРАТ МИ ИЛИ МАЙКА МИ ДА МЕ УБЕЖДАВАТ :) АЗ СЪМ БОГ! И НЯМАМ НИТО МАЙКА, НИТО БРАТ! А ТОЯ СВЯТ Е МОЙ И НЕ АЗ, ЩЕ ЗАМИНА ЗА ЧУЖБИНА, А ЩЕ ВИ ИЗБИЯ ВСИЧКИ ВАС! :)
06.07.2020 15:17 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ КОЙ НАРЕДИ НА САТАНИШЕФ, ДА НАЗНАЧИ РЕЗИДЕНТА НА МОСАД - АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ В ДАНС? ТА ИЗНЕСЕ ЦЯЛАТА АРХИВА + МИКРОФИЛМИТЕ.
06.07.2020 21:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още