Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки замени Волен Сидеров на официалните приеми на Путин и Гундяев

Политика

Марешки замени Волен Сидеров на официалните приеми на Путин и Гундяев

Марешки замени Волен Сидеров на официалните приеми на Путин и Гундяев - Tribune.bg
Снимка:

За първи път той е удостоен да присъства на подобна важна церемония в Русия

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки се оказа новият любимец на руския патриарх Путин и главата на Московската патриаршия Кирил. За това предупреждават духовници, запознати с протокола на подобни срещи, пише сайтът Faktor.bg.

Телевизия „Россия 24” разпространи кадри от приключилата снощи тържествена церемония в Кремъл, по отбелязване на 10-годишнината от интронизацията на патриарх Кирил като глава на Руската църква. Камерите на телевизията са фиксирали в едър план и българския политик Веселин Марешки. За първи път той е удостоен да присъства на подобна важна церемония в Русия с присъствието на Путин и патриарх Кирил.

Досега, твърдят духовници, на подобни религиозни тържествата са канени Георги Първанов, Румен Петков, шефът на „Русофили” Николай Малинов, а най-често с тази чест е удостояван богословът-политик Волен Сидеров. Лидерът на „Атака” този път не е сред избраните. Явно мястото му е заето от амбициозния Марешки, който несъмнено е новият български любимец на господарите в Кремъл.

Не случайно лидерът на „Воля”, който в началото на политическата си кариера се представяше за десен, днес е върл защитник на путинизма, противник на американските самолети F-16, както и радетел за сваляне санкциите, които ЕС наложени на Русия. Марешки се обяви и за близко сътрудничество с друг васал на Кремъл - френската националистка Марин льо Пен.

Българската църковна делегация се води от близкия до Москва Данаил Видински и Киприян Старозагорски.

Източник: Фактор


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети