Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова за Радев и служебните му министри: При това правителство се краде безогледно

Политика

Нинова за Радев и служебните му министри: При това правителство се краде безогледно

Нинова за Радев и служебните му министри: При това правителство се краде безогледно - Tribune.bg
Снимка:

„Всеки един от нас в кампанията е разговарял с много хора с различни мнения и очаквания. Но всички те обединени в едно искане към нас – да има стабилност, сигурност и да живеят по-добре. Това е нашата обща задача. Така не може да продължава повече“.

Това заяви в речта си при откриване на 49-ия парламент лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистката подчерта, че живеем в условия на политическа и институционална криза, социално напрежение и риск за парламентарната демокрация, инфлация и обедняване.

„НС трябва да е решение на проблемите, а не част от тях. Ние от БСП ще се постараем това да се случи“, каза тя.

Нинова изброи приоритетите на БСП за първите месеци от новото НС, като първата поставена задача е бюджетът.

„Г-н президент, направихте голяма грешка. Голяма грешка като отказахте миналата година да внесете бюджет за 2023. Миналата година само ние и колегите от ПП настоявахме. Не ни чухте. Сега ще ви се наложи да чуете г-н Борисов, който казва – ако не ни подкрепите за редовно правителство, няма да има бюджет. Ако няма редовно правителство остава ваше, но безпарично“, предупреди Корнелия Нинова.

Според нея от това ще страдат всички.

Както Кирил Петков, и Нинова заяви, че искат бюджет, който да е социален без обаче да заплашва финансовата стабилност и без да се вдигат данъци. „Той трябва да е ориентиран към борба с неравенствата и инфлацията“, каза социалистката.

Нинова разкритикува служебния кабинет, че не е намерил още 70 млн. лв. за Великденски добавки на всички пенсионери.

„Паралелната държава съществува и при това правителство се краде безогледно. Идете в което искате населено място и ще чуете десетки примери за корупция. Един от проблемите на института служебно правителство е, че е безконтролно. Но на книга има прокуратура. Доклади на АДФИ и Сметната палата събират прах в прокурорски чекмеджета“, каза тя и призова за справедливост.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети