Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Презастраховане – Нинова планира да дели наполовина вината с Манолова в случай на изборна загуба

Политика

Презастраховане – Нинова планира да дели наполовина вината с Манолова в случай на изборна загуба

Презастраховане – Нинова планира да дели наполовина вината с Манолова в случай на изборна загуба - Tribune.bg
Снимка:

Евентуалната победа също щяла да е обща – и на кандидатката, и на партията

„Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше с едно условие – да приеме важните неща от нашата платформа и програма за управление на София. Това днес се е случи. Срещна се с кандидатите ни за общински съветници от листата, с ръководството на градската организация, прие се един документ, така че основните акценти от нашата платформа ще бъдат и нейни в работата ѝ като кмет, ако бъде избрана“, заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ако други партии са поставили пред нея същото условие, Манолова сама трябва да прецени от коя платформа какво може да вземе и доколко тези идеи могат да бъдат съвместими в една обща нейна програма, смята Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че евентуалната победа на Манолова в изборите за кмет на София ще бъде победа за всички – и нейна, и на партията, и на тези, които са гласували за нея. Загубата също. „Всички, които сме застанали зад нея и самата тя – ако загубим – отговорността ще е обща – 50 на 50“, каза Нинова.

„София е ключова и като столица, и като най-висшата еманация на този модел на управление на ГЕРБ, така че, ако тук победим, това означава сериозна промяна в съотношението на партийните позиции в страната, в съотношението на отношението на хората към ГЕРБ или към БСП. Така, че е ключова и е символ“, категорична е социалистката.

Иначе БСП не били коалиция с десни парти в София.

„Нашият компромис за София беше този - платформата - одобрява ли се, приема ли се, изпълнява ли се. Щом се изпълнява - ние сме „да“, коментира тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Селяндур Тези родени спонтанно мисли на Нинова са по Левски,или ???Ех,свещенна простота!
19.09.2019 22:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети