Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков: За мен „Gemcorp“ не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”

Политика

Рашков: За мен „Gemcorp“ не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”

Рашков: За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е АМ Хемус - Tribune.bg
Снимка:

„За мен „Джемкорп” не е проблем. Проблем е АМ „Хемус“. Това ще го повтарям непрекъснато докато не се намери решение”. Това заяви пред Нова ТВ бившият вътрешен министър ПП Бойко Рашков.

„Може би по-точно ще отговорят колегите, представители на предишното правителство на г-н Петков. Това не е проблем отдавна“, категоричен беше той.

ГЕРБ: Енергетиката е дадена на концесия на офшорка, подаваме сигнали към ДАНС, МВР и ЕК

Енергийният министър: Меморандумът с Джемкорп не е прекратен, беше скрит в чекмедже (ВИДЕО)

На въпрос  дали твърдението му е свързано с факта, че от ГЕРБ го съдят за 100 хил. лв. за изказването, че пари за АМ „Хемус” са отивали в партийните каси, Рашков отговори:

„Аз не се притеснявам от това. Когато дойде време, съм готов включително и да представя някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм казал, е че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа. Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за доказателства на онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми. Парите са стигнали до кухи фирми, от там до лица, които са ги ползави не за строеж на АМ „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София”, каза Рашков.

Той отговори иронично на твърдението на ГЕРБ, че са пострадали от неговото изказване: „Сигурно са изпитали болка, страдание”.

Относно иска за 27 000 лв. от Борисов към Рашков за изказване на последния, че парите за строеж на АМ „Хемус” са минали през определена банка, с която бившият трикратен премиер е имал общи фирми, Рашков каза, че не е очаквал такава дребнавост от Борисов. „Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и сега ще търси възможност с такива искови молби срещу конкретни лица …”, не се доизказа Рашков.

За себе си той каза, че гласува на машина.

„Гласувал съм много пъти с бюлетина. Но предпочитам съвременните методи. Дали от Южна или от Северна Америка е машината – тя ограничава субективния фактор в гласуването”, подчерта той.

По думите му ДПС в момента се чуди как да представи аргументи защо така агресивно се включи в смяната на начина, по който да гласува българския гражданин.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети