Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев става знаме на кръга, финансиран от беглеца Цветан Василев?

Политика

Румен Радев става знаме на кръга, финансиран от беглеца Цветан Василев?

Румен Радев става знаме на кръга, финансиран от беглеца Цветан Василев? - Tribune.bg
Снимка:

Президентът повежда „гражданското шествие“, претендиращо, че е в памет на Левски; БОЕЦ и Румяна Ченалова зоват народа за подкрепа

Какво е общото между БОЕЦ и Румяна Ченалова? Това са хората, които вече години наред бранят у нас интересните на укриващия се в Сърбия Цветан Василев. И докато банкерът-беглец, съден за разграбването и фалита на КТБ, отказва да се изправи пред българския съд и да поеме отговорност за най-мащабния грабеж в новата история на страната ни, неговите говорители необезпокоявано шестват в медиите, бранят го яростно и подкрепят всеки опозиционер.

И най-новото им знаме е… президентът Румен Радев.

Лицата на всеки протест

Водачът на групата, начело на всеки опит за метеж и държавен преврат, е Георги Георгиев от уж неправителствената организация БОЕЦ.

Георгиев от БОЕЦ и Цветан ВасилевГеоргиев от БОЕЦ и Цветан Василев

Организацията БОЕЦ е издържана от банкера-беглец Цветан Василев и е известна с малобройните си, но шумни протестни инициативи и заявки за саморазправа с правителството на Бойко Борисов. Следван неотлъчно от дисциплинарно отстранената и подведена под съдебна отговорност бивша съдийка Румяна Ченалова и арестуваната бивша кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева.

Към този кръг все по-често се присламчват провалената кандидат-кметица на София Мая Манолова и шепа активисти на „Демократична България“. Костадин Костадинов от изкуствено създадения и шумно рекламиран проект „Възраждане“ също официално пее в общия хор през последните месеци. Той оглави последните организирани протести по всевъзможни причини – наредба Н-18, водната криза в Перник и други.

Най-пресният пример за създадената широка коалиция тип „риба, рак и щука“ между гореизброените фигури бяха протестите срещу настоящия главен прокурор Иван Гешев миналата година.

Според публикация във вестник „Труд“ по повод протестите срещу Гешев като „пионки на укриващия се в Белград подсъдим“  са посочени именно „видинският скандалджия“ от БОЕЦ Георги Георгиев, „гнилата ябълка“ Румяна Ченалова и адвокатът-протестър Николай Хаджигенов. А като техни пиари се изявяват известният като агент от ДС „Академик“ Огнян Стефанов от сайта Фрогнюз, Люба Кулезич (водеща в Евроком) и Стоян Тончев (журналист в сайта „Либерта“).

Изявите на метежниците, обвързани с беглеца Цветан Василев, традиционно са широко отразявани в ТВ Евроком, Оffnews, Фрогнюз и медиите, циркулиращи около кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. Напоследък са създадени и специални онлайн платформи, изповядващи идеологията на фалшивите или силно преувеличените новини на сайта на Арман Бабикян „Информиран“. За разнообразие новите сайтове за пропаганда имат имена като „Либерта“, „Коректно“ и други.

Тези новинарски сайтове са съсредоточени единствено в представяне на фалшиви факти и събития и преувеличаване на мащабите на „революциите“ на БОЕЦ и циркулиращите около тях фигури със съмнително минало, които в настоящето са подсъдими или просто отхвърлени от обществото.

Новото знаме

Всички те напоследък са отдадени на една и съща кауза - напоителна подкрепа за президента Румен Радев. Фигурата на президента, който би трябвало да е надпартийна и да служи на всички български граждани, вече е  флагман не само на опозицията в лицето на БСП. Прегръдките с Корнелия Нинова вече не са достатъчни за нашия президент.

Доброволно или не, Радев е използван за икона на противодържавните и често противообществени публични прояви на шепа хора, а ликът му все по-устойчиво се превръща в корица на призивите на определен кръг лица за преврат и бунт срещу легитимно избраното правителство.

Но българският президент явно няма против – а и няма кой да го пита подкрепя ли, или не подкрепя активните мероприятия срещу правителството. Ако до този момент Радев мълчаливо заставаше зад антиправителствени акции чрез позиции и конкретни изречения за извоюване на свобода, както и със заплахи със служебен кабинет, днес „президентът на всички българи“ настъпва към нападение.

Очевидно е - маскиран като водач на инициатива с цел изразяване на почитта към Апостола на свободата Васил Левски Радев планира да поведе протест срещу третия кабинет на Бойко Борисов.

Тribune.bg проследи кой отправя публични призиви за утрешния поход, воден от Радев? Изводите оставяме на вас:

1. Евродепутатът от БСП Иво Христов

Фейсбук/Иво ХристовФейсбук/Иво Христов

2. Дисциплинарно уволнената и подсъдима бивша съдийка Румяна Ченалова, която според свидетели често посещава Белград за инструктаж от Цветан Василев

Фейсбук/Румяна ЧеналоваФейсбук/Румяна Ченалова

3. Георги Георгиев, БОЕЦ

ФейсбукФейсбук

Дано утрешното шествие в името на Апостола да не се превърне в поредната антиправителствена акция, този път водена лично от българския президент! Никой не може да посяга на светлата памет на Васил Левски заради злочестиви амбиции или финансови облаги. Най-малко създадената като обединяваща народа фигура на президента.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Христов А какво се случва с връщането в България на този фараон Цецо Василев?
18.02.2020 11:51 / Отговор
Чочко Все ще бъде върнат един ден и това ще е скоро!
18.02.2020 17:30 / Отговор
Антон Цветан Василев го очаква безоблачен затвор в София в следващите няколко години...
19.02.2020 14:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети