Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Радев иска дата за изборите, изгодна на партии и организации, свързани с протестите

Политика

СДС: Радев иска дата за изборите, изгодна на партии и организации, свързани с протестите

СДС: Радев иска дата за изборите, изгодна на партии и организации, свързани с протестите - Tribune.bg
Снимка:

Нерешителната позиция на Радев е липса на държавническо поведение, посочват в позиция от СДС

„Във връзка с нерешителната позиция на президента Румен Радев, относно датата на парламентарните избори, и с цялото ни уважение към институцията Президент на Република България, заявяваме, че Румен Радев показва липса на държавническо поведение с постоянното колебание и промяна на мнението си относно датата на изборите”. Това заявяват от СДС в позиция, изпратена до медиите.

Според партията Радев се стреми да избере дата в угода на партии и организации, свързани с протестите, за да имат повече време за структуриране и агитация.

„Твърдеше, че всеки ден управление на ГЕРБ е пагубен за България и настояваше за незабавна оставка, а сега отдалечава датата. Това показва, че целта му е била да управлява в своя полза и изгода, чрез служебно правителство. Деградирането на президентската институция достигна своята кулминация с нежеланието му близо година да свика КСНС за коронакризата, където да се изработи консенсусна национална политика, а не да се използва тежката ситуация за политически дивиденти и подриване на авторитета на отделни държавни институции”, посочват от СДС.

Припомнят, че България е парламентарна, а не президентска република и, че би било добре Радев да спази традицията на предшествениците си и да потърси мнението и на политическите сили.

„Радев се опитва да използва здравни аргументи, които не могат да бъдат категорични. Какви гаранции има, че през април пандемията ще бъде с по-малка сила, отколкото на 28-ми март“, пипат от СДС.

„Като оставаме с уважение към президентската институция и конституционното право на президента да определя датата на изборите смятаме, че той е длъжен да прави това максимално аргументирано и прозрачно. Поведението, което демонстрира досега, е безотговорно и недостойно за поста, който заема, и генералския му чин. Ние категорично заявяваме, че следващият президент не трябва да бъде случайна, конюнктурна фигура, а изграден държавник, за когото интересът на България да е над неговия собствен”, пише още в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Furlata Радев би посочил кога да са изборите, но само ако някой му гарантира, че това ще бъде ден, в който никой няма да гласува за ГЕРБ!
Лошата новина е, че когато това ще случи, президентът на България няма да се казва Румен Радев!
06.01.2021 16:08 / Отговор
Няма да се намери удобна дата Защото с тези лидери опозицията няма никакви шансове да спечели мнозинство. Шепа луди, хвърляли храна цяло лято , кой би подкрепил освен тартаговер?
07.01.2021 09:51
Лин Освен, че съм съгласна със СДС и Furlata, аз категорично заявявам, че след резила Радев президентската институция трябва да се закрие.
06.01.2021 17:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети