Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров настоя пред ЦИК да бъде допуснат до участие в „Панорама“

Политика

Сидеров настоя пред ЦИК да бъде допуснат до участие в „Панорама“

Сидеров настоя пред ЦИК да бъде допуснат до участие в Панорама - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Атака“ иска национален ефир тази вечер

Волен Сидеров иска допуск до "Панорама" по БНТ в писмо до ЦИК. Лидерът на „Атака“ отправя молба комисията да задължи БНТ да спази законовите си договорености и да го допусне до участие тази вечер в предаването "Панорама". Съгласно подписаното от БНТ и "Атака" споразумение трябва да участвам в "Панорама", отбеляза Сидеров. Вчера партията е получила писмо от телевизията, в което пише, че трябва да изпрати друг участник.

По-рано през деня Управителният съвет на БНТ взе решение Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към Българската национална телевизия и нейните служители. Причина за това е участието на Сидеров в предаването „Референдум“, където се наложи той да бъде подканен да напусне студиото с помощта на униформени от Жандармерията. Лидерът на „Атака“ и кандидат за кмет на София не даваше думата на никого, въпреки че времето му изтече. Последва спиране на микрофон и прекъсване на предаването.

„Вижте предаването, проследете го внимателно. Вижте чии гласове доминират в този сблъсък, както го определи моят колега, и с какви думи тези гласове се обръщат към участниците в самото предаване. Влизането на униформени служители на реда, на жандармерия, в студио в пряко предаване, надхвърли всички стандарти. Уверявам ви, че това е кошмарна картина за българските зрители, много по-кошмарна от всичко, което се случи в тези минути, които предшестваха навлизането на униформените лица, застанали зад народен представител“, заяви Явор Нотев, цитиран от БНР.

От „Атака“ са изпратили и писмо до СЕМ, в което искат БНТ да предостави целия запис от предаването „Референдум“, за да може да го използва в съда, както и медийният регулатор да направи проверка на Националната телевизия.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви пред Нова телевизия, че лидерът на Атака Волен Сидеров ще бъде глобен за нарушаване на добрите нрави и накърняване достойнството и честта на кандидати по време на предаването „Референдум“. Глобата е между 2 000 и 5 000 лева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати