Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След арест: БСП се разграничи от единия от лидерите си в Бургаско, който беше хванат с Митьо Очите

Политика

След арест: БСП се разграничи от единия от лидерите си в Бургаско, който беше хванат с Митьо Очите

Снимка:

Социалистът Бенчев е един от седемте арестанти, които бяха предадени на българските власти

„Две от задържаните лица в Истанбул са Бенчо Бенчев – зам.-председател на Общинския съвет в Бургас и Несрин Узун - бивш народен представител и бивш кмет на община Руен. Димитър Желязков не е сред 7-те лица, предадени на българското МВР. Седемте души са изведени принудително с полицейски заповеди за принудително извеждане от територията на Турция, те не са обявявани за издирване“. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме, че социалистът-милионер Бенчев беше хванат в същия хотел с Очите.

След като беше потвърдена връзката на Бенчев с Митьо Очите, БСП се отрече от една от основните си фигури в Бургаско и дори поиска да напуснел незабавно.

„Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015 г. като гражданска квота“, обявиха от пресцентъра на партията.

Бенчев е един от най-сериозните земеделски производители в Бургаско. „Зърненият бос“ обработва 32 000 декара земя в района на Карнобат.

Общинарят от БСП стана известен наскоро, когато си купи Ролс Ройс за 700 000 евро. Освен това видният бургаски представител на „столетницата“ сам се е хвалил в медийни интервюта, че е успял да натрупа милионите си само за 40 дни.

Всичко това обаче досега не тревожеше колегите му социалисти.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още