Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цачева за скандала на Йончева: Вади се стара флашка, вече сме в предизборна кампания

Политика

Цачева за скандала на Йончева: Вади се стара флашка, вече сме в предизборна кампания

Цачева за скандала на Йончева: Вади се стара флашка, вече сме в предизборна кампания - Tribune.bg
Снимка:

Не мога да приема президентът да говори като опозиционен лидер или активист

„Първият въпрос е защо точно сега се случва да се вади флашка, която е с няколко години назад във времето, ако е автентичен запис. Моят отговор е, че реално вече сме в предизборна кампания, макар и доста време преди официалната кампания за предстоящите европейски избори.“ Така правосъдният министър Цецка Цачева коментира скандала, създаден от твърденията на депутата от БСП Елена Йончева за министъра на културата Боил Банов.

„Явно очакванията, че ще се води дебат за политики и за бъдещето на ЕС, за мястото на ЕС в България, може би от основните ни опоненти ще бъде заместено с нещо, което много умеят, с подобни средства, вкарвайки в обяснителен режим опонента си“, заяви Цачева пред NOVA телевизия.

„Министър Боил Банов точно в този момент направи толкова много за българската история, с откупуването на портрета и ценните предмети на Александър Батенберг, и излезе този запис, който е направен преди няколко години. Поздравления за прокуратурата, която веднага се самосезира”, каза Цачева.

„Бързото оповестяване на резултатите от проверките е нещо, което е необходимо, за да се види, че службите са на мястото си, че институциите в държавата работят, за да има доверие от страна на всички нас в тези институции“, допълни министърът.

Цачева коментира и отчета на президента Румен Радев. Тя подчерта, че той говори като като опозиционен лидер, не като президент.

„Не чух отчет на държавен глава,президент, обединител на нацията. Аз чух едно говорене на опозиционен лидер. Нормално е да се кажат критики и да бъде коректив на политики, но за бъдеш коректив на нещо, преди това трябва да си изложил политиките, които се случват в държавата. Как за две години не се видя и не се споменава едно свършено добро нещо за гражданите в тази държава. Правото на държавния глава е да критикува, но когато това е говорене на опозиционен лидер или активист не мога да го приема”, коментира Цачева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп