Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боил Банов бил заплашван, че ще му счупят краката

Политика

Боил Банов бил заплашван, че ще му счупят краката

Боил Банов бил заплашван, че ще му счупят краката - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на културата не иска адвокат за себе си, обмисля да съди Елена Йончева

Министърът на културата Боил Банов е бил заплашван, че ще му счупят краката. Фрапиращите подробности около заплахите станаха ясни днес, когато Банов коментира пред журналисти скандала на Елена Йончева, която отправи публични обвинения към него по повод на строежа на „Ларгото“. Още преди дни Банов обясни, че станал обект на заплахи, пращани от служителя Ангел Ангелов чрез посредници. Ангелов е човекът, сочен за информатор на БСП в скандала. „Аз никога не съм бил плашлив човек“, допълни Банов.

Разкритията му за заплахите провокираха допълнителни журналистически въпроси. Запитан повторно:“Казвали ли са Ви, че ще ви счупят краката?!“, той отговори: „О, много неща са ми казвали, много неща. Плашили са ме много. Проблемът е, че аз по принцип не се плаша. Аз съм опериран от чувството на страх и затова така си позволявам да ви изглеждам по-експанзивен, защото бяс ме хваща, когато има някаква неправда.“ Банов обясни, че ако заплашващият го си е позволил да дойде лице в лице, „аз ще подам съответните сигнали, защото той атакува вече директно със собственото си лице - държавата, заместник-министър или министър“.

„Не съм завел дело срещу Елена Йончева, но ще направя всичко, което е в рамките на закона. Ще видя правно нещата, защото още не съм успял да направя консултации. Ще съдя всички, всичко, което ми позволява закона“, каза още Банов. На въпрос дали е наел адвокат за себе си, той беше категоричен: „Не. Аз охрана не наемам, че адвокат. Няма за какво да наемам. Адвокат ще наема и ще питам какви дела аз да заведа.“ Той допълни, че е човек, който се разхожда, не ползва НСО. „Разхождам се по улиците, ходя в парка, сега за първи път чувствам как ме гледат хората“, допълни той.

„Оставка винаги мога да подам, не съм. Разбира се, аз съм декларирал още веднага, на мига, но премиерът каза – не, разясни, обясни, разкажи, да си направи разследване, да протече“, допълни Банов.

Министърът коментира и записа, представен от Елена Йончева. За мен записът е пипан задължително. Това са десетки оперативки, както по въпросите на Ларгото, така и за всички други проекти – за театъра, моят работен ден е грубо 12-14 часа, каза той, но не влезе в подробности, тъй като в момента тече разследване по случая.

„Няма да коментирам повече. Чакам си проверката, защото ми е ключова и ще ми развърже много ръцете“, каза Банов и посочи, че провокацията е от онези събирачи на незаконни записи. „Сега ми се навръзва с образованието. Като са му спрели там кранчето и са тръгнали да го уволняват, той почва да мъсти и да се представи някъде, където да може да го приютят след време“, обясни министърът. На въпрос дали има други подобни хора в министерството, той каза:“ Така не се говори за колеги. Въобще целият този режим - ще се подслушваме, ще имаме съмнения към този, към онзи, ще се дебнем, връщат ни в едни години… Не е добре. За вас не е добре, за мен, за децата ни, за бащите ни. Ако почнем пак да се притесняваме какво ще кажем, къде ще го кажем. Ако аз сега кажа и в министерството започнат да се притесняват 150 човека – той мен ли визира, така не се прави. Това между другото е една от най-големите простотии, която прави Цола“, допълни Банов, като визира Елена Йончева.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети