Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Над 1200 заразени с новия коронавирус, повече от 40 жертви

Свят

Над 1200 заразени с новия коронавирус, повече от 40 жертви

Снимка:

Седем страни по света потвърдиха случаи на коронавирус

Броят на потвърдените случаи на коронавирус по света рязко се покачи до над 1200. Най-малко 41 души са починали от новия вирус тръгнал от Китай. В най-тежко засегнатата провинция Хубей съобщиха за нови 15 жертви.

Случаи на заразени хора вече има и извън територията на Китай. Това потвърдиха от Япония, САЩ, Сингапур, Виетнам, Южна Корея и Индия. Вчера потвърдиха и от Европа –трима заразени има във Франция. Един случай е регистриран в Бордо, а друг - в Париж. Третият заболял е близък роднина на един от другите двама. И тримата наскоро са пътували до Китай. В момента са поставени под карантина.

Тази сутрин в Австралия бе потвърден първия случай на вируса. Става въпрос за мъж, който е пристигнал в Мелбърн от Китай преди седмица. Властите вече издириха всички хора, пътували в същия самолет, като на тях е предложена помощ.

И Малайзия потвърди първите си три случая в събота сутринта. Всички заболели са китайски граждани, били на почивка в Ухан. Заразените са 66-годишна жена, и две момчета - на 2 и на 11 години, които са хоспитализирани в изолирано отделение на държавна болница, потвърди здравният министър на Малайзия.

И в Непал вече има заболял - това е 32-годишен мъж, пристигнал от Ухан. Пациентът е първият, излекувал се от болестта, като след пълното му оздравяване е бил изписан. Правителството заяви, че контролът на летището е засилен, и всички "подозрителни пациенти, влизащи в Непал, се наблюдават".

В Сингапур потвърди поне три случая на новия коронавирус - 66-годишен мъж и 37-годишният му син, пристигнали в Сингапур в понеделник от Ухан, и 52-годишна жена, също пътувала от Ухан, но във вторник.

Южна Корея потвърди втори случай на вируса в петък. Министерството на здравеопазването обяви, че става въпрос за мъж около 50-те години, който е започнал да проявява симптоми на вируса, докато е работил в Ухан на 10 януари. Впоследствие вирусът е потвърден. Първият заразен от болестта е 35-годишна жена, пристигнала от Ухан на 20 януари.

До момента властите в Тайван са потвърдили три случая на заразени. В страната вече действа наредба, според която всички пристигащи от Ухан, трябва да бъдат връщани. А пристигащите от останалата част на Китай - включително Хонконг и Макао - трябва да попълнят формуляри за здравословното си състояние при пристигането си.

Властите в Тайван са издали заповед и в продължение на месец всички граждани да носят предпазни маски при излизането си навън.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още