Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Над 1200 заразени с новия коронавирус, повече от 40 жертви

Свят

Над 1200 заразени с новия коронавирус, повече от 40 жертви

Снимка:

Седем страни по света потвърдиха случаи на коронавирус

Броят на потвърдените случаи на коронавирус по света рязко се покачи до над 1200. Най-малко 41 души са починали от новия вирус тръгнал от Китай. В най-тежко засегнатата провинция Хубей съобщиха за нови 15 жертви.

Случаи на заразени хора вече има и извън територията на Китай. Това потвърдиха от Япония, САЩ, Сингапур, Виетнам, Южна Корея и Индия. Вчера потвърдиха и от Европа –трима заразени има във Франция. Един случай е регистриран в Бордо, а друг - в Париж. Третият заболял е близък роднина на един от другите двама. И тримата наскоро са пътували до Китай. В момента са поставени под карантина.

Тази сутрин в Австралия бе потвърден първия случай на вируса. Става въпрос за мъж, който е пристигнал в Мелбърн от Китай преди седмица. Властите вече издириха всички хора, пътували в същия самолет, като на тях е предложена помощ.

И Малайзия потвърди първите си три случая в събота сутринта. Всички заболели са китайски граждани, били на почивка в Ухан. Заразените са 66-годишна жена, и две момчета - на 2 и на 11 години, които са хоспитализирани в изолирано отделение на държавна болница, потвърди здравният министър на Малайзия.

И в Непал вече има заболял - това е 32-годишен мъж, пристигнал от Ухан. Пациентът е първият, излекувал се от болестта, като след пълното му оздравяване е бил изписан. Правителството заяви, че контролът на летището е засилен, и всички "подозрителни пациенти, влизащи в Непал, се наблюдават".

В Сингапур потвърди поне три случая на новия коронавирус - 66-годишен мъж и 37-годишният му син, пристигнали в Сингапур в понеделник от Ухан, и 52-годишна жена, също пътувала от Ухан, но във вторник.

Южна Корея потвърди втори случай на вируса в петък. Министерството на здравеопазването обяви, че става въпрос за мъж около 50-те години, който е започнал да проявява симптоми на вируса, докато е работил в Ухан на 10 януари. Впоследствие вирусът е потвърден. Първият заразен от болестта е 35-годишна жена, пристигнала от Ухан на 20 януари.

До момента властите в Тайван са потвърдили три случая на заразени. В страната вече действа наредба, според която всички пристигащи от Ухан, трябва да бъдат връщани. А пристигащите от останалата част на Китай - включително Хонконг и Макао - трябва да попълнят формуляри за здравословното си състояние при пристигането си.

Властите в Тайван са издали заповед и в продължение на месец всички граждани да носят предпазни маски при излизането си навън.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив