Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Новият смъртоносен вирус взе 56 жертви в Китай, пълзи из Европа

Свят

Новият смъртоносен вирус взе 56 жертви в Китай, пълзи из Европа

Новият смъртоносен вирус взе 56 жертви в Китай, пълзи из Европа - Tribune.bg
Снимка:

Хора със симптоми на коронавируса в Канада и Португалия

Новият коронавирус взе 56 жертви в Китай. Властите в тежко засегнатата провинция Хубей съобщиха за 15 нови смъртни случая и 323 нови потвърдени заразени. Потвърдените инфекции в цялата страна са 1610.

„Китай е изправен пред тежка ситуация предвид ускоряващото се разпространение на новия вирус“, каза вчера президентът на Китай Си Дзинпин. Властите започнаха строителство на втора болница в епицентъра на епидемията. 1300 легла са предвидени за болните.

Властите на Ухан - огнището на заразата, поставиха града и неговите 11 милиона жители под пълна карантина още в четвъртък.

Властите в страната съобщиха, че от днес се спират всички влизащи и излизащи автобуси, затварят се всички туристически атракции, и се отменят всички мащабни събития по време на празниците за новата китайска година.

Два научни анализа на епидемията сметнаха, че новия вирус предава болестта средно на 2-ма или 3-ма души.

Случаи на заразени хора вече има и извън територията на Китай. Регистрирани заболели има в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.

Първи случай на зараза с новия коронавирус беше регистриран в Португалия. Мъжът е пристигнал от град Ухан, състоянието му е стабилно.

В Торонто също беше регистриран първият предполагаем случай на коронавируса. Пациентът е мъж на около 50 години, които е посетил Ухан. Пристигнал в Канада на 22 януари и на следващия ден бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина.

Седем души с висока температура и признаци на новия вирус са хоспитализирани в северен квартал на Москва. По предварителни данни всички те са китайски граждани и били отседнали в хотел в района "Войковски". По-късно версията за коронавирус беше отхвърлена. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема