Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Президентът на Китай: Ситуацията е тежка, заразените са над 1300

Свят

Президентът на Китай: Ситуацията е тежка, заразените са над 1300

Снимка:

От неделя се спират всички влизащи и излизащи автобуси, затварят се туристическите атракции, отменят се всички събития

Китай е изправен пред тежка ситуация предвид ускоряващото се разпространение на новия вирус, който е заразил над 1300 души в цялата страна. Това каза президентът на Китай Си Дзинпин предаде агенция Синхуа, цитирана от АФП.

Си Дзинпин, който е и генерален секретар на ЦК на Китайската комунистическа партия, проведе заседание на Политбюро на ЦК за обсъждане на мерките за борба с разпространението на коронавируса.

Вирусът се появи за първи път в централния град Ухан през декември. В момента той се е разпространил в над 30 региона и провинции в Китай, както и на почти всички континенти на планетата.

"Докато имаме стабилна съвместна работа, добра комуникация, научни изследвания и обща борба с вируса, определено ще успеем да спечелим битката", каза Си Дзинпин.

Властите на Ухан - огнището на заразата, поставиха града и неговите 11 милиона жители под пълна карантина още в четвъртък. От утре влизат в сила нови, още по-строги рестрикции за придвижване в града.

Властите в страната съобщиха, че от неделя в полунощ се спират всички влизащи и излизащи автобуси, затварят се всички туристически атракции, и се отменят всички мащабни събития по време на празниците за новата китайска година.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още