Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 7 млн. лв. глоби търси Екоинспекцията в Бургас от бегълците Арабаджиеви

Закон и ред

7 млн. лв. глоби търси Екоинспекцията в Бургас от бегълците Арабаджиеви

7 млн. лв. глоби търси Екоинспекцията в Бургас от бегълците Арабаджиеви - Tribune.bg
Снимка:

РИОСВ подаде сигнал в прокуратурата

Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите /НАП/ срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалата екоинспекция в Бургас. Сигналът е за неплатени 7 милиона лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище “Елените“, тъй като от 2012 г. съоръжението няма разрешително за ползване като воден обект, съобщава БНР.

На Ветко Арабаджиев, като собственик на пречиствателната станция, е наложена финансова санкция за близо 2 млн. лв. и за настоящата 2018г. Съоръжението пречиства отпадните води във ваканционното селище и на голяма част от почивните бази в „Свети Влас“, а капацитетът му е недостатъчен, изтъква директорът на Регионалната екоинспекция в Бургас Тонка Атанасова.

"Високата санкция, която сме изчислили на "Елените", е във връзка с резултатите, които сме получили от контролните измервания, тъй като тази пречиствателна станция е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми", коментира Атанасова.

Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция в кк „Елените“ не са обжалвани, а не са платени до момента, контролните органи са предприели последващи действия.

"Ние, разбира се, сме ги дали на НАП, не са събрани и по тази причина сме ги дали в прокуратурата", обяснява директорката на Регионалната екоинспекция в Бургас.

Семейство Арабаджиеви се издирва от началото на септември, след като Специализираната прокуратура влезе в имоти на бизнесмена в София и Пловдив.

По текста работи: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още