Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Асен Агов: Малофеев и Решетников искат Руска империя, а България да е част от зоната им на влияние

Закон и ред

Асен Агов: Малофеев и Решетников искат Руска империя, а България да е част от зоната им на влияние

Снимка:

Забраната да влизат в България е правилна, смята журналистът и анализатор

Константин Малофеев и Леонид Решетников, които получиха забрана да посещават България за срок от 10 години, споделят идеята за възстановяване на Руската империя. Тази идеология има съвсем конкретни стъпки. Това заяви пред БНТ журналистът и анализатор Асен Агов. Той коментира шпионския скандал от последните дни. Прокуратурата повдигна обвинение за шпионаж на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов. От държавното обвинение обясниха, че той е имал чести контакти с Малофеев и Решеников, намерени са докладни за геополитиката на България и как тя може да бъде променена. 

„Няма никакво съмнение, че Николай Малинов е потърсил именно него, за да се реализират идеите на тези центрове в Москва. Те искат България да бъде част от зоната на влияние на Русия, тоест да споделяме съдбата на Украйна или Грузия“, убеден е анализаторът.

„Това е опасно за България. България е член на ЕС, на НАТО. Тези хора пропагандират категорична промяна на геполитическото положение на България. Те искат България да бъде част от Руската империя“, обясни Агов.

Той определи като положителна забраната за влизане в България на Малофеев и Решетников, която е издадена по искане на ДАНС.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още