Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев призова политиците да помислят за давностния срок на престъпленията

Закон и ред

Гешев призова политиците да помислят за давностния срок на престъпленията

Гешев призова политиците да помислят за давностния срок на престъпленията - Tribune.bg
Снимка:

Поводът е проверката на приватизационния процес

„Вчера чух, че има пълна подкрепа от политическите сили за проверката на приватизационния процес. Работата на политиците е да направят закона, Конституцията, така че да дадат възможност на прокуратурата да си свърши работата. И макар и късно- да има справедливост за тези хора, които откраднаха активите на държавата, труда на бащи, дядовци. Давността е проблем на политиците, те трябва да поемат тази отговорност.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който коментира предстоящата проверка на на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

Гешев обясни, че вече е имало подобни проверки, но тази ще комплексна, с участието на Министерството на Икономиката, МВР, Сметната палата.

„Вероятно има и случаи, когато всичко е протекло по правилата. Но имам съмнение, че процентът за това ще е незначителен“, каза още Гешев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати